Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x platenzaken in en rondom Breda waar jij jouw favoriete lp’s scoort

Door Veerle de Boer 31 mei 2020

Bij indebuurt houden we van nostalgie. De historische straatjes van Breda, fijne herinneringen, retro spulletjes, gouden hits… we zijn er dol op. Dat jullie ook liefhebber zijn van retro items zagen we op een aantal adressen waar we mochten binnenkijken. Eén bepaald hebbeding kwam zelfs opvallend vaak terug in jullie interieur.

We hebben het hier natuurlijk over de platenspeler! Niet zo gek; wat is er nostalgischer dan je favoriete hits terugluisteren in de krakende tonen van een ‘goeie ouwe’ lp? Voor iedereen met zo’n ouwe (of nieuwe) rakker in huis die verlegen zit om nieuwe plaatjes, of voor degenen die graag een mooie cover terugzien aan de muur, zochten wij uit: waar in Breda kun jij jouw favoriete lp’s scoren?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Velvet Music

Ben jij Velvet Music aan de Tolburgstraat al even kwijt? Dat kan kloppen! Deze populaire platenzaak verhuisde onlangs naar een brand new pand aan de Houtmarkt. De nieuwe winkel biedt extra ruimte om nóg meer toffe lp’s uit te stallen. Snel even langsgaan dus!


Meer over Velvet Music Breda ontdekken?

Velvet Music Breda cadeauwinkels

Gesloten09:30 - 17:15

Houtmarkt 162, Breda

Bekijk meer:cadeauwinkels

Green Vinyl

Als jij Belcrum Beach en Pier15 weleens bezoekt, ben je sowieso langs Green Vinyl op de Veilingkade gefietst. Maar ben je hier ook weleens naar binnen gewandeld? Deze platenzaak heeft een uitgebreid aanbod in vinyl, maar is met name gespecialiseerd in de technische kant van het plaatjes draaien. Hier vind je een enorme collectie draaitafels, versterkers, spullen voor onderhoud én een slipmat met de skyline van Breda!


Meer over Green-Vinyl ontdekken?

Green-Vinyl muziek

Gesloten10:00 - 17:00

Veilingkade 8, Breda

Bekijk meer:muziek

UNIT

Sla na je bezoek aan Green Vinyl platenzaak direct rechtsaf het terrein van STEK op. Hier vind je UNIT: een skateshop en platenzaak in één. Deze winkel is er voor de liefhebber van alles wat techno is. De zaak verkoopt tweedehands platen in de genres techno/hard techno, tekno/tribe en hardcore die je nergens anders vindt. Dus, techotijgers, go go go naar STEK!


Meer over UNIT ontdekken?

UNIT sportwinkels

Gesloten11:00 - 17:00

Veilingkade 9a, Breda

Bekijk meer:sportwinkels

Kringloopwarenhuis Vindingrijk

kringloopwinkel vindingrijk
Foto: indebuurt Breda

De eerste liefhebber van lp’s die nog nooit een tweedehands plaatje bij de kringloop heeft gescoord moet nog geboren worden. Op de vierde plaats staat dan ook de kringloopwinkel in Breda waar je volgens ons de grootste kans maakt om een goede plaat te scoren. Wie Kringloopwarenhuis Vindingrijk aan de Riethil binnenwandelt, staat direct met zijn (of haar) neus in de actuele platencollectie. Scoren maar!


Meer over Vindingrijk Kringloopwarenhuis ontdekken?

Vindingrijk Kringloopwarenhuis kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Riethil 6-10, Breda

Bekijk meer:kringloopwinkels

Kay’s Odyssey Experience

Normaal gezien delen we alleen de beste adresjes in Breda met jullie, maar voor Kay’s Odyssey Experience maken we graag een uitzondering. Op ruim een half uur fietsen vind je aan de Dorpsstraat in Wagenberg namelijk de grootste platenzaak van Nederland! De exotische naam liegt niet: Kay’s winkel is een echte experience. Wat ons betreft zeker de moeite waard om de stadsgrenzen van Breda even voor te passeren. Tip: neem de tijd. Je zult het nodig hebben.

Lees ook:

Dit zijn de openingstijden van winkels in Breda tijdens Pinksteren 2020

Heb je iets nodig van een winkel in de binnenstad of wil je naar het tuincentrum op je vrije dag? Da...
kringloopwinkel vindingrijk

Open, dicht of alleen afgeven: dit is de status van kringloopwinkels in Breda

Door de coronacrisis zijn veel winkels gesloten. Toch besluiten sommige zaken om de deuren weer open...
bredase aanbiedingen

Bij deze winkels in Breda kun je mondkapjes kopen

Het openbaar vervoer gaat vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden: maar je moet w...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.