Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leroy rende de kwart marathon in zijn eentje, maar niet alleen: ‘Je begint met een boost’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Breda? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Leroy Spierings (25) deed ook mee: “Ik zou zo nog een keer meedoen.”

Hardlopen is Leroys tweede natuur. “De afgelopen twee jaar liep ik de NN Marathon in Rotterdam. Ook dit jaar rende ik mee, maar dan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam. Wat het nog specialer maakte: ditmaal had ik de Grote Kerk achter me, in plaats van de Coolsingel.”

Niet extra getraind

“Normaal ren ik wekelijks tien kilometer, daarom trainde ik niet speciaal voor een kwart marathon van 10,5 kilometer”, legt Leroy uit. Wel koos de Bredanaar voor de gelegenheid een andere route uit om op 12 oktober tijdens NN Running Day te rennen. “Mijn vaste route is een ronde langs de singels, maar ditmaal stippelde ik een speciale route uit: vanaf het centrum richting de Emerput, daar vier rondjes omheen en dan weer terug. Dan kwam ik precies op de juiste afstand uit.”

Goede sfeer

Waar Leroy normaal door het centrum van Rotterdam had gerend, stond hij afgelopen zondag op Bredase bodem in de startblokken. “De belevingsapp van NN Running Day gaf echt een extra boost. Vijf minuten voor de start hoorde ik You Never Walk Alone door mijn oortjes. Ook tijdens het rennen kreeg ik te horen waar in Rotterdam ik op dat moment zou zijn, hoe ik ervoor stond en dat werd afgewisseld met muziek en applaudisserend publiek. Dat motiveerde me enorm. Zo voelde het alsof ik met een groep samen rende.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ook tijdens zijn tripje naar Portugal kon Leroy het niet laten de hardloopschoenen aan te trekken. Foto: Leroy

Nog een keertje?

“Als je van hardlopen houdt, is dit zeker een aanrader. Ik had nog niet eerder meegedaan aan een virtuele run, maar het hield me vanaf het begin enorm gemotiveerd. Ik zou zo weer meedoen!”, laat Leroy weten. Mét resultaat, want de Bredanaar rende zijn afstand in 50 minuten en 33 seconden en eindigde daarmee als zesde van zijn groep renners. Lekker bezig!

Ook meedoen

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het
weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-NederlandenHardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

NN Running Day

Gesloten09:00 - 18:00

adv.