Hier word je samen op een leuke manier fit: ‘Je hebt niet eens door dat je aan het sporten bent’

Aangeboden door Breda CrossFit

Breda CrossFit Foto: FOTOESTELLE

Wil je fitter en sterker worden, mogen er wat kilootjes af, of zou jij je grenzen graag verleggen? Misschien wil jij beter in je vel zitten, of gewoon lekker bewegen. Wat je doel ook is: Breda CrossFit is er de perfecte plek voor en iedereen is er welkom! Sinds oktober 2022 biedt de sportschool ook crossfit-trainingen aan voor kinderen en tieners. Schrijf je hier in voor een gratis proefles.

“Het mooie aan deze sport is dat het zo laagdrempelig is”, legt Breda CrossFit-eigenaar Rob Rynart uit. “Iedereen kan het.” Zijn dochter Jessica vult aan: “Het maakt niet uit of je veel ervaring hebt of weinig, of hoe fit je bent. Iedereen is hier gelijk. Iedereen wacht op elkaar, begroet elkaar en praat met elkaar. Je sport hier op je eigen niveau, maar maakt toch deel uit van een community.”

Lees verder onder de foto >

Breda CrossFit Foto: FOTOESTELLE

Je sport hier nooit alleen

“Het gaat hier niet om ego’s”, zegt Rob. “Ervaren crossfitters zullen zich nooit beter voelen dan iemand die net begint. Men respecteert elkaar en mensen motiveren elkaar. Vaak zie je dat iemand bezig is aan een workout en als het zwaar begint te worden, wordt die persoon toegejuicht door de anderen eromheen. Mooi is dat.”

Alles is aanpasbaar

“Wij hebben de kennis en expertise in huis om iedereen begeleiding op maat te kunnen bieden”, gaat hij verder “Wij werken nooit met vooraf opgestelde schema’s, maar kijken naar wie je bent, naar je niveau en wat je doelen, wensen en eventuele lichamelijke of medische beperkingen zijn. Onze coaches weten precies waar ze op moeten letten en hoe ze mensen goed en veilig kunnen laten bewegen.”

Lees verder onder de foto >

Breda CrossFit Foto: FOTOESTELLE

Persoonlijke aandacht

“Lesgroepen zijn bij ons nooit groter dan 12 personen”, zegt Jessica. “Op die manier hebben we aandacht voor iedereen. Ook kunnen we zo fintetunen of iemand vooruit gaat én of diegene zich lekker voelt bij wat hij of zij aan het doen is. Wanneer je aan je lot wordt overgelaten in een sportschool en het zelf maar moet uitzoeken raak je gedemotiveerd. Alleen wanneer je iets leuk vindt kom je terug.”

Kids & Teens

Sinds oktober is Breda CrossFit gestart met Crossfit Kids & Teens. De lessen zijn verdeeld in twee groepen:
kinderen van 5 tot en met 11 jaar en tieners van 12 tot en met 17 jaar. Het lesprogramma is speciaal ontworpen om kinderen en jongeren op een leuke manier sneller, sterker en fitter te laten worden. “We leren kinderen en tieners meer zelfvertrouwen op te bouwen en zorgen dat ze plezier hebben in bewegen en met anderen samenwerken”, zegt Rob.”

Leuke uitdaging

“Trainen met jonge kinderen is een leuke uitdaging”, vertelt Rob. “Ze hebben een korte aandachtspanne. Ze willen geen ellenlange uitleg, maar actie. We beginnen elke les met daarom een gezellig gesprek in een kring op de grond en gooien dan het spelelement erin. We doen bijvoorbeeld dieren na terwijl we tussendoor squats uitvoeren. Zo zijn ze ongemerkt superintensief aan het sporten.”

Lees verder onder de foto >

Breda CrossFit voor kids Foto: FOTOESTELLE

Gevarieerd programma

“Tijdens de training gebruiken we onderdelen uit verschillende conditiesporten”, gaat Rob verder. “Denk aan optrekken, touwklimmen, opdrukken, handstand, gewichten tillen en gooien, rennen, springen, duwen en trekken. Met onze lessen houden we altijd rekening met de belevingswereld en motoriek van kinderen en tieners. Ze moeten het leuk vinden om te komen. Dat werkt, want mijn ervaring is dat niemand weg wil daarna.”

Groeien op persoonlijk vlak

“Kinderen hebben beweging nodig”, legt Rob uit. “Ze zitten veel achter schermen en bewegen te weinig. Voor de motorische ontwikkeling is het belangrijk dat de mobiliteit erin blijft. Wij doen dat spelenderwijs. Het mooie is dat we zien dat kinderen er ook van groeien op persoonlijk vlak. Timide kinderen komen uit hun schulp en drukke kinderen worden er rustiger van.”

Mentaal sterker worden

Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar biedt Breda CrossFit specifieke Teens lessen aan. Tijdens deze les wordt de kinderlijke, speelse manier van aanleren losgelaten en worden verschillende CrossFit technieken aangeleerd die worden toegepast in een workout. “Tieners doen vaak ook een andere sport ernaast”, zegt Rob. “Crossfit is daarop een mooie aanvulling, om mentaal en fysiek sterker te worden én om op een goede sportieve manier te leren omgaan met anderen.”

Lees verder onder de foto >

Breda CrossFit Foto: FOTOESTELLE

Hechte community

Tijdens de kids-lessen is er altijd minimaal een van de ouders aanwezig. Bij de teens hoeft dit niet, maar het mag natuurlijk wel. “We hebben een gezellige open ruimte met een koffiebar van waaruit iedereen de trainingen kan volgen. Ook hebben we een spelletjestafel. Mensen kennen elkaar bij ons en dat is precies de bedoeling. We zijn een hechte community waar jong en oud elkaar ontmoet.”

“We willen een warm welkom zijn, voor iedereen die samen op een leuke manier fit wil worden.”

Meld je aan voor een gratis proefles

Wil jij zelf graag fitter worden, of heb je kinderen, zusjes, broertjes, neefjes, nichtjes of vriendjes die op zoek zijn naar een leuke sport? Meld je aan bij Coach Rob 0653529791 voor een gratis proefles.

Breda CrossFit

Spinveld 22B, 4815 HS Breda

Nu geopend

Meer informatie

Breda CrossFit

Spinveld 22B, 4815 HS Breda

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Ho, ho, ho! Dit weekend kun je meedoen aan de Santa Run”

Ho, ho, ho! Dit weekend kun je meedoen aan de Santa Run

santa run (uit persbericht)
Ga naar “Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Bredanaar”

Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Bredanaar

Aangeboden door ARAG

Ga naar “Zoek jij de bergtoppen op deze winter? Hier vind je al jouw benodigdheden”

Zoek jij de bergtoppen op deze winter? Hier vind je al jouw benodigdheden

Aangeboden door De Wit Schijndel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Reisbroek voor dames voor € 6,95”

Reisbroek voor dames voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker lingerie bij Naron”

Verkoopmedewerker lingerie bij Naron

 • Naron
 • Parttime

Topper

Ga naar “Warehouse employee”

Warehouse employee

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker binnendienst”

Medewerker binnendienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Singleloop Wintereditie”

Singleloop Wintereditie

 • 2 februari 2023
Ga naar “Creatieve workshop Magische maskerade”

Creatieve workshop Magische maskerade

 • 11 februari 2023
Ga naar “Carnaval in Kielegat”

Carnaval in Kielegat

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Collegereeks westerse muziekgeschiedenis”

Collegereeks westerse muziekgeschiedenis

 • 3 februari 2023
livemuziek
Ga naar “Kantje Boord”

Kantje Boord

 • Van 16 feb t/m 23 feb