Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij Rabo ClubSupport kunnen Bredase verenigingen toffe dingen doen voor de buurt

Aangeboden door Rabo Clubsupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Verschillende verenigingen uit de omgeving van Breda deden mee.

Voetbalvereniging MOC’17 uit Bergen op Zoom kreeg een bijdrage, die ze voor meerdere doelen inzetten. “We hebben meerdere initiatieven lopen”, legt Anton van Aken uit. “Zo zijn we bezig met een gezondere keuken. We doen dit voor de leden.” Ook zet de vereniging in op verduurzaming. “Tijdens een energiescan werd aangegeven dat de koel- en vrieskasten veel energie verbruiken. Dat zijn redelijk kleine aanpassingen, maar die kunnen we dit seizoen al doen. Het vervangen van die apparaten helpt toch al een beetje.”

Bijenhoudersvereniging De Haghe

In Breda ontvingen ook meerdere clubs en verenigingen een bijdrage van Rabo ClubSupport. Bijenvereniging De Haghe bestaat uit meerdere Bredase imkers die zich inzetten voor honingbijen en andere bestuivende insecten. Los daarvan zetten ze zich in voor de natuur in de regio. Hun doel? Het ontwikkelen en uitgeven van een klein boekje met tips en leuke weetjes over honingbijen en wilde bijen. Zo komen Bredase kinderen steeds meer te weten over deze belangrijke beestjes.

Meer clubs kregen een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Met Rabo ClubSupport draagt de bank hieraan bij door te ondersteunen op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. MOC’17 en Bijenvereniging De Haghe zijn niet de enige geluksvogels die een bijdrage kregen. Het zijn er nog veel meer! Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo Clubsupport. Meer over Rabo Clubsupport ontdekken?

Rabo Clubsupport

Geopend09:00 - 18:00

adv.