Zo kies jij de beste hardloopschoenen uit

Aangeboden door LC By Berry’s 20 maart 2019

De lente hangt in de lucht en dat betekent dat steeds meer mensen lekker buiten hardlopen. Goede hardloopschoenen zijn dan onmisbaar. Bij LC By Berry’s weten ze daar wel raad mee.

Een goede hardloopschoen kan je prestaties aanzienlijk verbeteren. Bij LC By Berry’s kun je een loopanalyse doen, zodat je verzekerd bent van een schoen die helemaal aansluit op jouw voet. “Met ons analysesysteem van RS Scan kunnen wij de juiste schoen bij de juiste persoon aanbevelen”, legt eigenaar Berry Snoeren uit.

“Het systeem meet de belangrijkste drukpunten onder de voeten en kijkt zowel statisch als dynamisch hoe de voet zich houdt tijdens het hardlopen. Je kunt je wellicht voorstellen dat ieder persoon anders loopt, een andere vorm voet heeft en dat bij iedereen gewicht en lengte varieert. Dit maakt ons werk ook zo ontzettend leuk: iedere klant is anders en heeft andere behoeftes.”

Loopbaan

Voor de meting stellen de medewerkers van LC By Berry’s enkele vragen om beter je behoeftes te onderzoeken. Bijvoorbeeld over je doelen, of je klachten of blessures hebt en op welke ondergrond je loopt. “Aan de hand van deze informatie kunnen we een beter schoenadvies geven.”

By Berry's
Foto: indebuurt Breda

Uit de meting komt een schoen naar voren die het beste aansluit bij de betreffende persoon. “Maar dat betekent niet dat we maar één schoen adviseren”, vertelt Berry. “We vergelijken nog minimaal twee andere merken, en soms zelfs drie of vier.” Op de loopbaan die in de winkel ligt kun je de schoen even uitproberen. Als het nodig is, kan er zelfs nog een video-opname worden gemaakt. Door deze vertraagd af te spelen kunnen ze zien of de schoen voldoende steun biedt.

Tevreden klant

Nadat je meerdere schoenen hebt uitgeprobeerd, concluderen jullie samen welke schoen het fijnst zit, afwikkelt en de juiste stabiliteit geeft, zonder dat je hierbij kijkt naar prijs, merk of kleur. “Een tevreden klant voelt zelf welke schoen het beste past. Dat is zo leuk om te zien en daar doe je het allemaal voor!”

Lees ook:

Berry

246 kilometer hardlopen: Berry deed het op weinig slaap en nauwelijks groente

Je kent Berry misschien als de eigenaar van LC By Berry's - voorheen Runnersworld - maar wist je dat...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door LC By Berry’s. Meer over LC By Berry’s ontdekken?

LC By Berry’s sportwinkels

Nu open09:30 - 18:00

Haagdijk 251, Breda

Bekijk meer:sportwinkels

adv.