Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel van het woningaanbod in Breda is beschikbaar voor singles met modaal inkomen

Door Jennifer da Graça 23 augustus 2019

Het is geen nieuws dat een huis of appartement kopen in Breda momenteel een ware hel is. Prijzen stijgen de pan uit, bezichtigingen zitten ramvol en de biedingen lopen waanzinnig tegen elkaar op. Feest! Bij BN DeStem lezen we dat De Hypotheker onderzoek deed naar het aantal beschikbare huizen voor singels met een modaal inkomen. We kunnen je vertellen: in Breda zijn dat er bar weinig.

In juni lieten we al weten dat toen maar één huis beschikbaar was voor vrijgezellen met een gemiddeld inkomen. Nu zijn daar meer cijfers over bekend.

Een van de laagste van het land

Houd je vast, in Breda is maar 4% van de huizen passend voor alleenstaanden die normaal verdienen. Pfoeh. Leuk idee dat die dan met z’n allen bovenop dat minuscule deeltje beschikbare huizen moeten springen.

For the record: op het moment van schrijven (vrijdag 23 augustus) staan op Funda 709 woningen in Breda te koop. 63,8 daarvan zijn beschikbaar voor singles met modaal inkomen. Dan krijg je nog te maken met zaken als: past het huis überhaupt bij jou? Is de locatie geschikt? En wie is de concurrentie? Dan blijven er opeens nog heel weinig écht reële opties over.

Minister Kajsa van Ollongren van Binnenlandse Zaken (en wonen) laat weten dat ze de NHG-premie al heeft verlaagd en de kostengrens juist verhoogde.

Meer te besteden krijgen

Fractievoorzitters van de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vinden het belangrijk dat lage en middeninkomens meer te besteden krijgen. Voor starters moet het makkelijker worden om weer aan een huis te komen. Wat de vier partijen betreft, worden dit de speerpunten van de belastingplannen voor komend jaar. We hopen het maar, want zo wordt de kans op een koophuis in Breda voor iedereen weer wat groter dan 4%!

Lees ook:

binnenkijken bij annejet

Binnenkijken bij Annejet en haar gezin: ‘Eigenlijk kopen we nooit iets nieuws’

Yes! Het is weer tijd voor de woning van de week. Deze keer mogen we binnenkijken bij Annejet (33) d...

Rivelino werkt al 16 jaar bij Albert Heijn: ‘Extra zegels? Dan moeten mensen een liedje zingen’

De kassamedewerker: iemand die jouw spullen scant én zorgt dat je weer met een glimlach huiswaarts g...
Nieuwbouwwoningen

Oei! Dit is hoeveel nieuwbouwwoningen Breda dit jaar opleverde

We weten als geen ander dat de huizenmarkt in Breda momenteel enorm krap is. Woningen staan nog maar...

adv.