Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningen, werkplekken en meer: De Faam is verkocht en dit gaat ermee gebeuren

Door Daphne Geelink 13 juli 2020

De Faam: het was vroeger een plek waar suikerwerken, drop, pepermunt en zelfs chocolade werden gemaakt. Nu zitten hier tijdelijk bedrijven als Boerschappen, Brouwerij Frontaal en de Uitvindfabriek. Het fabriekspand is nu verkocht en de kopers hebben genoeg mooie plannen.

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en Stebru Ontwikkeling hebben de voormalige snoepjesfabriek van Astra Sweets gekocht. Omdat De Faam een gevestigde naam is in Breda, gebruiken de kopers deze naam voor het nieuwe plan en de locatie.

Dit zijn de plannen

Het plan is dat er onder andere appartementen voor een- of tweepersoonshuishoudens komen. Daarnaast worden er stadswoningen gebouwd waarbij deelvoorzieningen, services en deelmobiliteit een rol spelen. Voor ondernemers komt er een inspirerende werkplek waar ontmoeten, kennisdelen en ontwikkeling centraal staan. De industriële hal moet een plek worden waar bewoners, ondernemers en omwonenden graag willen verblijven.

De Faam krijgt een nieuw leven

De twee bedrijven blazen De Faam nieuw leven in, maar er wordt wel aandacht geschonken aan het behoud van erfgoed en monumentale delen. Ook duurzaamheid en biodiversiteit spelen een grote rol in het plan. Bredaas architectenbureau Havermans Hielkema is betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Samenwerking met de gemeente

Wethouder stedelijke ontwikkeling Paul de Beer reageert op de plannen: “Mooi dat deze partijen De Faam hebben gekocht en plannen gaan ontwikkelen voor een hoogwaardig en hoogstedelijk woonmilieu. Dat sluit aan bij de doelstellingen van het college om substantiële hoeveelheden woningen toe te voegen.” Daarnaast laat de wethouder weten benieuwd te zijn naar alle plannen. “De Faam is een prachtige locatie in het gebied CrossMark, waar wij als gemeente graag samenwerken om tot een optimaal resultaat te komen.”

Lees ook:

Wine-gums, drop en pepermunt: 5 x De Faam door de jaren heen

Het kenmerkende torentje vlak bij station Breda: wie kent het niet. Bij die toren hoorde vroeger een...

Hier wil je naartoe: 3 x onontdekte plekken in Breda

De meeste Bredanaars kennen het Chassé Theater, Park Valkenberg en 't Hart van Breda wel, maar er zi...

Zelfgemaakte bonbons, fijne kaasjes en lekkere wijnen: de Boschstraat krijgt een nieuwe zaak

Zin om een avond te borrelen? Dan horen daar de nodige hapjes en drankjes bij. Goed nieuws voor Bred...

adv.