Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winnaars! Bredase banketbakkerij verkoopt de beste speculaasbrokken van Nederland

Door Daena Solak 27 oktober 2020

Banketbakkerij-Tearoom H. Van Haaren bestaat inmiddels 70 jaar. Eigenaren Corné en Natasja van Mook namen in 2013 de zaak over van de familie Van Haaren. Naast het jubileum wordt er ook iets anders gevierd. De banketbakker en tearoom mag zich sinds afgelopen weekend de beste speculaasbrokbakker van Nederland noemen!

Die eer krijgt de Bredase zaak van Banketbakkersgilde Patisserie College. Ieder jaar vindt een wedstrijd plaats waarin de beste speculaasbrok van Nederland wordt gekozen. Van Haaren nam het op tegen maar liefst 45 andere banketbakkers.

Eindelijk delen

Hoe voelt het om de beste speculaasbrokken van heel Nederland te verkopen? Dat moesten eigenaren Corné en Natasja van Mook nog eventjes voor zich houden. ”De aankondiging kwam in De Telegraaf te staan, maar de krant had een foto van de winnaars nodig. Wij werden hiervoor gebeld en zo kwamen we erachter dat we gewonnen hadden. Dit moesten we stilhouden tot afgelopen zaterdag”, aldus Natasja. De Bredase banketbakkerij kan het goede nieuws nu eindelijk van de daken schreeuwen. Ze hebben zelfs een ware bokaal in ontvangst mogen nemen!

Nieuw recept

De overwinning was een mooie verrassing voor de gelukkige eigenaren. ”Mijn man heeft het recept veranderd. Jarenlang gebruikten we hetzelfde recept, maar nu was er tijd om te experimenteren. Gelukkig heeft het goed uitgepakt”, vertelt Natasja.

Klanten kunnen vooralsnog tot en met 5 december genieten van dit nieuwe recept, maar deze datum staat nog niet helemaal vast. ”Vanaf 6 december beginnen we met de kerstlekkernijen. Mocht de vraag naar de speculaasbrokken groot zijn, dan gaan we er natuurlijk mee door”, laat Natasja weten.

Groot publiek

De banketbakkerij kreeg in 2016 al de prijs voor de beste brok van Brabant en heeft nu ook alle andere bakkers in Nederland verslagen. De overwinning heeft aardig wat aandacht gegenereerd en niet alleen in Breda. In onder andere Lichtenvoorde, Soest en Doesburg zijn de mensen ook groot fan van de Bredase brokken!

Lees ook:

van voorst tot voorststraat belcrum kopen zonder kijken

Terugkijktip: stel koopt huis in de Belcrum in tv-programma Kopen Zonder Kijken

Breda was maandagavond weer aan het schitteren in televisieprogramma Kopen Zonder Kijken. Kaat en Ma...

Speciaal voor de voetbalfans: Pathé Breda vertoont NAC-wedstrijden op het grote doek

Voorlopig is het helaas niet mogelijk om jouw favoriete Bredase club live te zien spelen. Om toch ee...

Jaap en Pierre testten alle koffietentjes in het centrum van Breda: ‘Elke plek kreeg een score’

Stel, je wilt - als de horeca weer open is - met een vriend(in) bijkletsen in een koffietentje in he...

adv.