Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weg met de zonnepret! Tot half juni veel regen in Breda

Door Redactie indebuurt Breda 4 juni 2020

Een beetje zonnen op het balkon of zwemmen in het opblaasbadje in de tuin; de afgelopen weken was het zo erg niet om thuis te blijven. Door het mooie weer en de vrije dagen voelde het tóch als een mini-vakantie aan. Helaas is dat nu voorbij, want de komende tijd gaat het vooral veel regenen.

Volgens de meteorologen van Weeronline laat de zon zich voorlopig niet zien. In plaats daarvan zijn de regenbuien terug van weggeweest. Het kwik zakt op zijn dieptepunt naar 13 graden. En dit duurt mogelijk tot 17 juni… Vrijdag 5 juni, zondag 7 en maandag 8 juni kan het zelfs gaan stormen. Hoewel je er zelf misschien niet op zit te wachten, is het wel heel goed voor de natuur. Vanwege de droogte van de afgelopen tijd is de naderende regen een welkome verrassing voor plantjes!

Tekst loopt door onder het kaartje. 

Beeld: Weeronline

Regenen tijdens de schaapscheerderskou

Misschien verbaast de plotselinge switch je een beetje, maar volgens Weeronline is het heel normaal. Op de website lezen we: “De koude periode die donderdag begint, is typisch voor juni en wordt schaapscheerderskou genoemd. Het koude weer wordt veroorzaakt door een noordwestenwind over koud Noordzeewater en volgt vaak na een warmere periode. De naam is afkomstig uit de tijd dat in deze periode de schapen werden geschoren.” Schaapscheerderskou wordt gekenmerkt met veel bewolking en hardnekkige mist. Gemiddeld duurt deze periode enkele dagen, maar het lijkt erop dat het dit keer over een langer tijdsbestek gaat.

Tja, we zullen het ermee moeten doen!

Lees ook:

Borrelen op het veld van NAC: de club opent een uniek terras

Speciaal voor de fanatieke supporters heeft NAC in samenwerking met NHG Horeca Group een uniek conce...

Marianne vangt zwerfkatten op in Breda: ‘Ze blijven hier tot hun dood’

Van een spannende baan naar afgekeurd thuiszitten: het overkwam Marianne Sebregts - van Ham (61). Ti...

Té herkenbaar: dit Instagramaccount deelt wat iedere Bredanaar zegt, denkt en doet

Iedere Bredanaar voelt zich weleens uniek, heeft het idee dingen anders te doen en denkt nieuwe plek...

adv.