Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie staat voor de deur: dit is de weersverwachting voor juli in Breda

Door Carin van der Meij 30 juni 2020

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Bredanaars durven het aan om de grens over te gaan, maar er zijn ook genoeg mensen die kiezen voor een vakantie in eigen land en misschien zelfs eigen stad. Het weer is dan essentieel: krijgen we een zomerse maand? Wij nemen de weersverwachting voor juli met je door.

De badkleding kan nog even in de kast blijven. Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden verwacht voor de eerste weken van juli gematigd Hollands weer.

Weer in juli

“We beginnen de maand met wisselvallig weer. Het is niet slecht, maar we krijgen geen zomerse dagen zoals we van afgelopen weken gewend zijn”, vertelt de weerexpert aan indebuurt. “Het wordt een mix van zon, stapelwolken en buien. De temperatuur blijft tussen de 20-23 graden.”

In de tweede helft van juli worden we letterlijk weer in het zonnetje gezet. Matthijs: “Later in de maand lijkt de temperatuur te stijgen. We gaan dan weer richting de 30 graden of meer.”

Weersverwachting in Breda

Voor Bredanaars die in juli op vakantie gaan naar Tuïnesie of Balkonia, zoomen we even in op de weersverwachting voor onze regio. De komende weken blijft het inderdaad wisselvallig, maar daarna kunnen we meer zomerweer verwachten.

Foto: Weeronline.nl

Rond 22 juli beginnen de temperaturen weer te stijgen. We krijgen zo te zien niet te maken met een hittegolf, maar we kunnen temperaturen van rond de 25 graden verwachten. Klinkt goed, toch? Dat betekent lekker zonnen op de Galderse Meren, een rondvaart maken over de singels of op de fiets door het Markdal toeren. Fijne zomer!

Lees ook:

markdal campings breda

Dagje weg: 6 x de mooiste fietsroutes in en rondom Breda

Zin om eropuit te gaan vandaag? Als je zin hebt om een rondje te fietsen, hebben we een fijn lijstje...

Overnachten in Breda: 7 x heerlijk slapen in een bed & breakfast

Wil je er even tussenuit? Sfeer proeven in een andere omgeving? Kan gewoon! In Breda heb je keuze ui...

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Breda waan je je op tropisch Bali

Op vakantie naar het (verre) buitenland zit er voorlopig niet in. Het coronavirus zorgt ervoor dat w...

adv.