Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We checkten de Muggenradar en dit zijn de voorspellingen voor Breda

Door Jennifer da Graça 25 juni 2019

Buienradar ken je: de website waarop je vlak voor je de deur uitgaat even checkt of er regenwolken op weg zijn. Superhandig! Het kriebelende zusje van Buienradar is Muggenradar, waarop je precies ziet hoe het in Nederland én dus Breda gesteld is met verwachte muggen.

Buienrader liet een onderzoek uitvoeren naar muggenoverlast in ons land: Het Grote Muggen Onderzzzoek. Ook bepaalde Buienradar de muggenverwachting, welke afhankelijk is van het weer. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Meeste overlast tijdens de schemering

Buienradar bepaalt voor de Muggenradar meerdere keren per dag de actuele muggenverwachting. Dit kan in de loop van de dag gewoon veranderen, dus hierdoor ben je altijd up-to-date over de laatste status. De meeste overlast van muggen? Dat is tijdens de schemering. Niet ideaal als je een avondwandelingetje gaat maken.

Muggenverwachting in Breda

Muggenradar gebruikt een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 staat voor totaal géén muggenactiviteit. 10 staat dan voor zeer actieve muggen. Genoeg gekletst, wat staat ons te wachten in Breda? Een muggenverwachting van continu 7 of 8. Oei! Dat betekent dat we de komende dagen goed mogen smeren en spuiten met anti-muggenspray.

Zoals gezegd: de radar verandert ieder moment, dus houdt het in de gaten. Misschien dat de muggenactiviteit nog afneemt de komende dagen. Wij hopen het in ieder geval!

Lees ook:

huisdieren breda

Lief! 8 x de leukste foto’s van jullie huisdieren op Instagram

We maken met z'n allen massaal foto's van onze huisdieren. Betrap je jezelf er weleens op dat je vak...
geldmaat

Op deze locaties in Breda verandert de pinautomaat in de gele Geldmaat

De automaten van ING, Rabobank én ABN Amro verdwijnen en daar komen allemaal knalgele exemplaren voo...

Opletten geblazen: enorme drukte verwacht bij de singels en dit is hoelang het nog duurt

Eerder vertelden we je al dat de Zuidelijke Rondweg op de schop gaat. Daar komt nu nog een schepje b...

 

 

adv.