Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pompen, verzuipen of storm Ellen: dit is de weersverwachting met carnaval in Breda

Door Jennifer da Graça 20 februari 2020

Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier…! Hoewel dat laatste nogal gunstig klinkt, zijn we niet zo blij als het slecht weer is met carnaval. Toch spant het erom, want eerder deze week werd bekend dat storm Ellen misschien over de stad trekt .

Laten we hopen dat Ellen lekker wegblijft, want dan weten we zeker dat alle optochten gewoon doorgaan en dat we niet met regenponcho van kroeg naar kroeg hoeven te rennen. We pakken de voorspellingen van WeerOnline erbij!

Regen, regen en nog eens regen

Wat zeiden we ook alweer over regenponcho? Yep, een blik op de voorspellingen vertelt ons dat het een nat weekend wordt. Vrijdag blijft droog en zonnig, maar hierna volgen bewolkte, donkere dagen. Niet zo fijn! De voorspelde windkracht komt niet boven de 5. Pas vanaf windkracht 9 of meer is iets een storm, dus hopelijk kunnen we stellen dat Ellen lekker wegblijft.

Aangename temperatuur

Je dikke winterjas, Uggs en muts mag je thuislaten: de gemiddelde temperatuur dit weekend ligt overdag rond de 12 graden. Scheelt weer garderobekosten!

 

Breda Weer

Wat als storm Ellen wél komt?

We spraken Stichting ’t Kielegat over de verwachte storm in combinatie met alle mooie optochten. Daar kon de organisatie weinig over zeggen. Wel lieten ze het volgende weten: “We besluiten pas op de ochtend van het event zelf of een optocht wel of niet door gaat i.v.m. de weersverwachtingen. Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland en we hopen nog steeds dat Clara haar werk doet.” Fingers crossed!

Lees ook:

prins arie d'n irste arjan broeders carnaval

Arjan is de nieuwe Prins van ’t Kielegat: ‘Ik heb het heel lang stil moeten houden’

De elfde van de elfde in 2019: het was de dag waarop de nieuwe Prins van 't Kielegat bekend werd gem...

Slecht weer met carnaval in Breda: storm Ellen mogelijk in aantocht

Grote kans dat je aankomend weekend liever binnen blijft, want er komt mogelijk opnieuw een storm na...
Carnaval Breda 2018

Ongeluk zit in een klein (feest)hoekje: zo los je schade tijdens carnaval in Breda op

Komend weekend carnaval vieren in 't Kielegat? Dan hopen we dat je een knalweekend hebt! Toch weten ...

adv.