Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onstuimig weer op komst: dit is het weerbericht voor Breda

Door Carin van der Meij 21 oktober 2020

Op deze onstuimige dag, met zelfs een kleine kans op een storm, wil je het liefst binnenblijven. Pantoffels, dekentje en een warm drankje: dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten van woensdag 21 oktober. Zoals meteoroloog Yannick Dammen van Weeronline zegt: “Het is gewoon herfst.”

“In de ochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de loop van de middag en avond wordt het onstuimig”, verwacht de weerexpert.

 

Breda Weer

 

Vooral harde windstoten in de kustgebieden

Yannick vertelt aan indebuurt dat het vooral in de kustgebieden flink gaat waaien. “Aan de kust kun je wel windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur verwachten. Landinwaarts is het een stuk rustiger.” Moeten de kustgebieden zich klaarmaken voor een storm? Yannick: “Als het een uur flink blijft doorwaaien met windkracht negen, dan kunnen we spreken van een officiële storm. Ik verwacht dit eerlijk gezegd niet, misschien heel eventjes aan de noordwestkust.”

Vanwege de zware windstoten heeft het KNMI voor de middag en avond van woensdag 21 oktober code geel afgegeven voor de kustgebieden. In de Parel van het Zuiden hoeven we ons daar dus geen zorgen over te maken.

Wel warme temperaturen

Opvallend is dat de temperaturen vandaag hoger zijn dan normaal. “De stevige wind blaast veel warme lucht over ons land, waardoor het zacht weer is met een maximumtemperatuur van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 21 graden in het zuidoosten.” Wat kunnen we voor de rest van de week verwachten? Yannick: “Het onstuimige weer is alleen woensdag, alhoewel het komende dagen wel stevig blijft doorwaaien.”

Lees ook:

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh-pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Breda kans om een van de vijf HelloFresh-tegoedb...
amphia ziekenhuis

Oei: zoveel Bredanaars betaalden hun zorgpremie niet in 2019

Elke maand moet je er helaas aan geloven: de rekening van de zorgpremie betalen. Niet leuk, maar wel...
Bredase aanbiedingen

Op huizenjacht? 7 x deze Bredase woningen staan sinds een paar dagen te koop

Heb je plannen om een huis te kopen? Misschien omdat je voor het eerst op jezelf gaat, wellicht ga j...

adv.