Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: 12 stappers beboet voor het niet naleven van de coronamaatregelen en meer

Door Daphne Geelink 10 augustus 2020

Wat een heerlijk weekend was het, hè? De Galderse Meren lagen vol, Bredanaars zochten de terrassen op of vonden verkoeling thuis in een zwembadje. Heb je van de zon genoten en daardoor helemaal gemist wat er in Breda gebeurde dit weekend? Dit zijn de belangrijkste gebeurtenissen.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Paul Depla: ‘We moeten kappen met verslappen’

Burgemeester Depla van Breda
Foto: indebuurt Breda

Burgemeester Depla deed voor het weekend een oproep: “We moeten kappen met dat verslappen. Het virus is nog niet klaar met ons.” Daarnaast liet hij weten dat we afstand moeten blijven houden. En dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen als we snotteren of grieperig zijn. “Blijf dan thuis, vorm geen gevaar voor anderen en ben je er bewust van dat we door laconiek gedrag nog langer in deze ellendige situatie blijven.”

Onderdeel van de intensievere aanpak is dat er vanaf dit weekend maatregelen worden getroffen om het uitgaanspubliek te reguleren. Of er boetes zijn uitgedeeld, lees je op de volgende pagina.

12 stappers kregen een boete

Foto: Janine Klappert

In de nacht van zaterdag op zondag hebben 12 stappers een boete gekregen in de binnenstad van Breda. Zij hielden zich niet aan de coronamaatregelen, laat de politie weten. Over het algemeen was het rustig in de uitgaansstraten. De terrassen werden goed bezocht, maar waren niet overvol. Rond 2.20 uur werd het ter hoogte van twee horecazaken aan de Visserstraat toch te druk, waarop werd gehandhaafd.

Bredanaar aangehouden voor vernieling en mishandeling

Foto: indebuurt Breda

De politie laat weten dat zondag een 38-jarige Bredanaar is aangehouden op het Valkeniersplein. Hij wordt verdacht van vernieling en mishandeling. Tijdens een ruzie met zijn vriendin zou hij met een colafles de etalageruit van een leegstaand winkelpand hebben ingegooid. Een bovenbuurman kwam naar buiten en werd door de agressieve man mishandeld.

Dit heb je dit weekend gemist op indebuurt Breda:

Bredaas mysterie: wat doet die bijzondere toren aan de Heuvelbrink?

In de Bredase wijk Heuvel staat aan het einde van de straat Heuvelbrink een hoge toren met klokken. ...

Even gluren: dit is het goedkoopste huis dat nu te koop staat in Breda

Het is nog steeds gekte op de Bredase woningmarkt. De huizenprijzen schieten omhoog, er wordt boven ...

Mag dat: een zwembad op de stoep zetten in Breda?

Er komen tropische dagen aan, dus trekken wij het zwembadje weer uit de kast. Nadat we die met veel ...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.