Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: auto’s uitgebrand, de opening van een nieuwe jeu de boulesbar en meer

Door Daphne Geelink 6 juli 2020

Dat was het weekend weer! Heb je even helemaal gemist wat er allemaal in Breda gebeurde afgelopen dagen? No worries, wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen op een rij.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Zwemmen voor Swim to Fight Cancer

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Burgemeester Paul Depla, wethouder Daan Quaars en oncoloog Hans Westgeest doken zaterdagochtend in de singels om een vuist te maken tegen kanker. Een groot evenement voor Swim to Fight Cancer ging door corona niet door. In plaats daarvan zwommen de burgemeester, de wethouder en een oncoloog een symbolisch rondje door de Haven voor iedereen die met kanker te maken heeft, maar ook voor speciaal onderzoek naar een vaccin.

De regen liet de mannen niet tegenhouden. Iets voor tien uur sprongen zij in het water onder gejoel van een aantal mensen van de organisatie en de pers. Voor Depla liep de duik in het water niet helemaal goed af. Hij kreeg een snee in zijn voet waarvoor hij zich moest laten behandelen.

Auto’s uitgebrand in Heuvel

autobrand
Foto: indebuurt Breda

In de Dirk Hartogstraat in Breda zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier auto’s beschadigd door een brand op een parkeerplaats. Een van de wagens brandde zelfs volledig uit. Hoe de brand precies ontstond, is niet bekend.

Lees meer op de website van BN DeStem.

Opening jeu de boulesbar

Foto: STRND

We hebben er sinds afgelopen weekend een nieuwe hotspot bij. STRND opende een jeu de boulesbar, genaamd PLAYGRND. Het is een plek waar je met vrienden, familie of collega’s lekker kunt borrelen en ondertussen een potje jeu de boules, pingpong of minigolf speelt. Hier lees je er meer over.

Trainer Peter Hyballa en manager Tom van den Abbeelle stoppen bij NAC

NAC
NAC. Foto: Richard Bakx

NAC maakte dit weekend bekend dat zowel hoofdtrainer Peter Hyballa als technisch manager Tom van den Abbeele de samenwerking met de Bredase voetbalclub beëindigen. Over de trainer zegt NAC: “De reden voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking is een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen.” Zo’n 200 NAC-supporters kwamen vrijdagavond samen bij het Rat Verlegh Stadion om hun onvrede te uiten over het ontslag van de trainer.

Daarna werd duidelijk dat ook technisch manager Tom van den Abbeele de club verlaat. Hij startte 15 april 2019 bij de Parel van het Zuiden als eindverantwoordelijke voor het technisch beleid.

Dit heb je dit weekend gemist op indebuurt Breda:

ATNOON

7 x voor deze horecazaken in Breda wil je wel een stukje fietsen

De binnenstad van Breda heeft veel leuke horecatentjes, maar ook buiten het centrum is het goed vert...

Mysterie opgelost! Dit is waarom de korenmolen in Princenhage geen wieken heeft

Aan de Liesboslaan in Princenhage staat een molen, genaamd Vrede en Hoop. Misschien maak je weleens ...

Leuk volgens local Selena: ‘Dit is een superlocatie voor Tinderdates’

Wat zijn de leukste plekken in Breda? Dat vragen we iedere week aan een local. Deze week vertelt Sel...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.