Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Frans Bauer op Tranen van Van Cooth en meer

Door Daphne Geelink 27 januari 2020

Het is weer maandag en dat betekent de start van een nieuwe week. Stond je te feesten op Ploegendienst of heb je cultuur gesnoven tijdens Cultuurnacht 2020? En heb je daardoor helemaal het nieuws gemist? Wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Breda op een rij.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Frans Bauer komt op Tranen van Van Cooth

Tranen van Van Cooth heeft Frans Bauer gestrikt voor de achttiende editie van het festival. De koning van het levenslied komt dus op 29 augustus naar Breda. Het hoofdpodium waar de zanger optreedt staat bij de Mezz. Dit betekent gratis (!) naar een optreden van Frans Bauer. Wie de andere artiesten zijn, wordt later bekendgemaakt.

Holocaustmonument onthuld

Het is op maandag 27 januari precies 75 jaar geleden dat concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd. Over de hele wereld wordt daarbij stilgestaan, ook in Breda. Daarom is afgelopen vrijdag het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht in de binnentuin van Nieuwe Veste onthuld door burgemeester Depla. Het zijn ongeveer 500 lichtgevende stenen. Paul Depla: “Met de lichtgevende stenen in de tuin van Nieuwe Veste en de eeuwenoude moerbeibomen geven we onschuldigen een plaats in het licht.”

Cultuurnacht met 160 activiteiten

De Cultuurnacht opende zaterdagmiddag in de binnenstad van Breda. Het programma begon al op 16.00 uur en daarmee werd ook de jeugd betrokken bij het evenement. Er stond van alles op het programma: van een lesje paaldansen tot een deep sound experience bij De Teruggave. Er waren 160 (!) activiteiten op 60 locaties.

Duizenden bezoekers vierden een feestje op Ploegendienst

Het was zaterdagnacht één groot feest bij P5 van het NAC stadion. De parkeerplaats was omgebouwd tot festivalterrein en duizenden feestvierders waren aanwezig. In de Facebookgroep BREDA laten mensen weten dat ze alles kunnen horen. Zo zegt iemand: “In Doornbos is het goed te horen, zelfs met de ramen dicht.” Een andere stadsgenoot vertelt: “Haagse Beemden ook goed te horen. We konden er niet van slapen.” Al met al was het feest rond 1.00 uur afgelopen.

Dit heb je dit weekend gemist op indebuurt Breda:

restaurants breda

Ken je deze al? 7 x verborgen restaurants in Breda

Je kent het vast wel: je wilt buiten de deur te eten, maar komt altijd uit op dezelfde plekken in de...
van ham

Bredaas mysterie: wie is deze man bij het Van Coothplein?

In een hoekhuis tussen de Ginnekenstraat en het Van Coothplein staat een beeld met het hoofd van P. ...

Instaperfect! 9 x goed geposeerde foto’s van jullie in Breda

Toegegeven: Breda is altijd een prachtig decor voor foto's. De Catherinastraat, Cingelstraat en het ...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.