Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waar zijn we wél veilig? Processierups gespot in heel Breda

Door Daphne Geelink 12 juni 2019

Heb jij ook opeens zo’n jeuk? De processierups is opgedoken in Breda! De beestjes hebben zich massaal gemeld en het uitkijken is begonnen.

De rupsen zijn onder meer gespot op eiken in de Lunetstraat, het Moerenpad en bij zwembad Wolfslaar. Daar hebben ze al heel wat Bredanaars bultjes en jeuk bezorgd. De gemeente laat via Facebook weten dat ze bezig zijn met het bestrijden van de beestjes. In reacties waarschuwen veel mensen voor de processierups met foto’s (let op: zorgt alleen al bij het zien voor jeuk).

Onder de bultjes

De beestjes zijn ook gezien in het park bij de Overakkerstraat, de McDonald’s op de Woonboulevard en de Nieuw Kadijk. Een van de slachtoffers vertelt aan de gemeente: “Afgelopen week vier meldingen gedaan. Mijn dochter en ik hebben last van de luchtwegen en ook onze buren zitten onder de bultjes.”

Gespot

Gemeente Breda is druk bezig met het bestrijden van de eikenprocessierups in onze stad. Ze kunnen helaas niet overal tegelijk zijn en zetten waarschuwingsbordjes bij de hotspots. Heb jij de beestjes gespot in Breda? Geef de locatie door aan de gemeente en zij doen er alles aan om het probleem op te lossen. Hier vind je meer informatie wat te doen als je met de rupsen in aanraking komt.

Lees ook:

Hé bah: de eikenprocessierups is terug in Breda

Gemeente Breda laat weten dat een naar beestje weer terug is: de eikenprocessierups. Van het voorjaa...

adv.