Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VVV-winkel in Breda sluit voorgoed de deuren

Door Daphne Geelink 4 juni 2020

De VVV-winkel in Breda was sinds het begin van de coronacrisis gesloten, maar de sluiting is nu permanent. De winkel, onderdeel van Breda Marketing, lijdt al een lange tijd verlies. Pogingen om deze te redden mochten helaas niet baten. 

Breda Marketing geeft aan dat het veranderende zoek- en boekgedrag van consumenten ervoor zorgt dat de huidige VVV-winkel aan het Stadserf niet meer rendabel is. De tijd dat je een VVV-vestiging bezocht voor toeristische informatie is door het digitale tijdperk veranderd. De winkel in Breda werd hierdoor steeds minder bezocht. Daarnaast daalde de omzet uit de verkoop van producten al jaren.

Stadsambassade

“Breda Marketing gelooft nog steeds in de kracht van een fysiek inspiratiepunt passend binnen een nieuw gastvrijheidsconcept”, zegt directeur Hildegard Assies. Vorig jaar presenteerde Breda Marketing het concept van de Stadsambassade Breda. Er wordt hierbij nog gekeken naar de haalbaarheid.

Mensen die Breda bezoeken blijven geïnformeerd worden over het aanbod en de activiteiten in de stad. Op een andere manier dan de VVV-winkel. Zo wordt er sterk gefocust op online activiteiten en zet Breda Marketing vrijwilligers in die bezoekers welkom heten in de stad, lokale tips delen en hen attenderen op verborgen parels. Nieuwe plattegronden komen op verschillende plekken in de stad te liggen en er wordt gewerkt aan een chatfunctie zodat mensen online vragen kunnen stellen.

Lees ook:

Marianne vangt zwerfkatten op in Breda: ‘Ze blijven hier tot hun dood’

Van een spannende baan naar afgekeurd thuiszitten: het overkwam Marianne Sebregts - van Ham (61). Ti...

Leuk volgens local Vivienne: ‘Hier kan ik uren vertoeven’

Echte Bredanaars weten vaak de fijnste plekken in de stad te benoemen. Daarom laten we iedere week e...
paul depla

Meer ruimte voor terrassen in Breda: dit is het plan van de gemeente

De Bredase horeca mag vanaf 1 juni weer open en dat betekent dat het terrasseizoen nu echt begint. D...

adv.