Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volop bier, comfort food en wijn: dit Bredase biermerk opent een eigen bar

Door Jennifer da Graça 23 juli 2020

Het begint met een ‘B’ en zowat iedere Bredanaar is er verzot op: bier. Als bierfanaat heb je misschien weleens gehoord van het biermerk Big Belly Brewing Company. Dit merk opent eind 2020 een eigen proefparadijs aan de Prinsenkade in Breda.

Van brunch tot late borrel: bij Big Belly zit je de hele dag goed. Het concept is een proefparadijs, waar je verschillende smaken probeert en nieuwe producten ontdekt. Klinkt goed, toch?

Laagdrempelig comfort food

Jet van de Griendt en Tom Hensen zijn de bedenkers en oprichters van de Big Belly-bar. Jet: “Doordat ik vijf jaar als biersommelier en brouwster heb gewerkt en momenteel docente ben bij Stibon, kan ik je alles leren over smaken en bieren. Daarom gaan we ook proeverijen organiseren. Goede horeca is niks zonder goed personeel: wij zoeken momenteel collega’s en leiden ze straks goed op om jou van je perfecte drankje te voorzien. Natuurlijk maken al deze godendranken hongerig: daarom zijn we al lange tijd onze menukaart aan het perfectioneren, vol met laagdrempelig comfort food in kleine porties, zodat je (ja, daar komt-ie weer) meer kunt proeven. Denk aan brunchen met een pancake stack, borrelen met bar-bites of genieten van een foodpairing proeverijtje.”

Een plek om te genieten

Wat je kunt verwachten? Een gezellige bar met een vleugje sfeer uit New Orleans, een gezellige binnentuin (met veel zon) en uiteraard volop vers getapt bier.

Lees ook:

Nieuwbouw nét buiten Breda: dit zijn de laatste beschikbare woningen

Op zoek naar een nieuwe woning in de buurt van Breda? Goed om ook naar nieuwbouw te kijken! Ten oost...

Van fitness naar supermarkt: Mo Bicep gaat zijn eigen kipfilet verkopen

De laatste maanden kunnen we steeds minder om hem heen: Bredanaar Mo Bicep timmert hard aan de weg m...

Het is (niet) stil aan de overkant: in deze Bredase buurt komt geluidsoverlast het vaakst voor

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden ‘braaf’ in Tuinesië en Balconia. Veel mensen leren hun buren...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.