Veel misdaad: voel jij je nog veilig in Breda?

Door Laura van Etten-Elting 10 januari 2018

Wij brengen voornamelijk vrolijk en gezellig nieuws. Toch willen we ook even stilstaan bij de schokkende berichten van de afgelopen dagen. Is Breda de nieuwe misdaadhoofdstad van Nederland aan het worden? 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is er toch aan de hand? Nou, genoeg:

Twee schietpartijen achter elkaar

De ellende begon in de nacht van 5 januari op 6 januari. Een politiehelikopter cirkelde boven Breda en de politie meldt op Twitter dat er een schietpartij was op een woning.

Later blijkt dat er twee schietpartijen hadden plaatsgevonden. Eén in de wijk Princenhage op een woning in het Hagehof en de andere in Tuinzigt in de Ahornstraat. Er waren wel mensen in de woningen aanwezig maar niemand raakte gewond.

Kort na de melding werd op de Ambachtenlaan een brandend voertuig aangetroffen. De politie vermoedt dat deze auto betrokken is bij minstens een van de schietpartijen.

Burgemeester Depla sluit de beschoten panden

Om herhaling te voorkomen en de veiligheid van de bewoners van deze buurten te garanderen, heeft de burgemeester van Breda besloten per direct beide panden voor drie maanden te sluiten. “Dit soort buitensporig geweld in een woonwijk is schokkend. Er hadden veel onschuldige slachtoffers kunnen vallen”, verklaart Depla op politie.nl.

Politie-inval in de Roeselarestraat

Op dinsdag 9 januari deed de politie een inval in een woning aan de Roeselarestraat in de wijk Hoge Vucht. Aanleiding was de bestuurder van een auto die ervandoor ging na een stopteken van surveillerende agenten.

“Na een korte achtervolging stopte de auto bij de ingang van een appartementencomplex aan de Roeselarestraat. De twee inzittenden sprongen eruit en renden het complex in waar de agenten ze kwijtraakten. Toen ze in de auto keken zagen ze een tas met handvuurwapens in de auto staan. Een surveillancehond werd opgeroepen die het spoor kon volgen en precies aan kon wijzen waar de mannen naar binnen waren gegaan.”
politie.nl

Op de vlucht

Op het moment dat het arrestatieteam de woning via de voorkant binnenviel, sprongen de twee mannen van het balkon op de derde verdieping. Beide mannen raakten zwaargewond na de val, waarbij een van hen op een lantaarnpaal terecht kwam. Verschillende ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De twee mannen van 26 en 27 jaar zijn aangehouden en worden in het ziekenhuis bewaakt.

misdaden breda
Foto: BN DeStem / Tom van der Put/MaRicMedia

Een dode man

Er werd direct een uitgebreid onderzoek gestart. In de woning trof de politie een dode man aan. Of hij door een misdrijf om het leven is gekomen, is nog niet bekend. BN DeStem meldt dat “meerdere, nog onbevestigde bronnen, zeggen dat het slachtoffer in een van de huizen in Breda woonde die afgelopen weekend werden beschoten. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een schietpartij vorig jaar oktober bij het Novotel in Breda.”

Politie doorzoekt twee woningen

Het is volgens de politie goed mogelijk dat de schietincidenten en het incident aan de Roeselarestraat met elkaar in verband staan. Een rechercheteam bezocht betrokken woningen aan de Ahornstraat en aan de Dieststraat.

Laatste bericht van de politie: De onderzoeken gaan onverminderd door, het Openbaar Ministerie en de politie hopen binnenkort meer informatie te geven.

 

Burgemeester Depla luidt noodklok

Burgemeester Depla maakt zich zorgen en luidt de noodklok, meldt BN DeStem. “Schokkend, frustrerend, zorgwekkend en een heel slechte start van het nieuwe jaar”, lezen we zijn reactie op de geweldsincidenten.

Voel jij je nog veilig in Breda?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.