Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Spandoeken en gejoel: zo zag de lerarenstaking in Breda eruit

Door Daphne Geelink 6 november 2019

Een groot deel van de Bredase scholen was vandaag dicht vanwege de lerarenstaking. Het Kasteelplein liep woensdagochtend vol met honderden leraren uit onze stad die in een stoet naar het stadskantoor trokken. Onze collega’s van BN DeStem waren erbij en maakten een video.

Er is een groot lerarentekort en ook schoolleiders worden nog steeds massaal gezocht. Om dit probleem op te lossen, wil het onderwijs meer geld zien van de overheid. Dan hebben we het niet over een paar tonnen, maar over ruim 423,5 miljoen euro. Het kabinet maakte vrijdag bekend dat er eenmalig 460 miljoen euro vrijkomt voor het onderwijs, maar dit was niet genoeg. De leraren klagen vooral over de hoge werkdruk, volle klassen en te lage salarissen.

Lerarenstaking in Breda

De lerarenstaking in onze stad liep voorspoedig en de opkomst was massaal. Bart Audenaerd, docent aan basisschool Sinte Maerte, zette de protestmars op en had niet verwacht dat het zo druk zou worden. Het was even spannend toen de leraren het stadskantoor binnen gingen, maar dat liep allemaal goed af. Marianne de Bie, wethouder Onderwijs, deed ook een woordje. “Ik vind jullie topprioriteit in Breda, en zal waar het kan jullie boodschap overdragen in Den Haag. Dáár zit het probleem.”

Lees meer op de website van BN DeStem.

Lees ook:

carnaval foto's

Elfde van de elfde in ’t Kielegat 2019: dit is het programma

Carnavalsliefhebbers kunnen binnenkort hun hart weer ophalen. Het is namelijk bijna 11 november, dé ...

11 x typisch Bredase dames op Instagram

Hoe heerlijk is het soms om inspiratie op te doen op Instagram? Of het nu gaat om outfits, poses of ...
breda grote kerk singels kma

Ka-ching! Dit zijn de rijkste Bredanaars volgens de Quote 500 van 2019

Elk jaar zitten we erop te wachten: het lijstje van tijdschrift Quote met de vijfhonderd állerrijkst...

adv.