Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Zo werkt het: wij testen de nieuwe elektrische deelscooters in Breda

Door Jennifer da Graça 3 juli 2020

Je hebt ze vást al voorbij zien komen: de opvallende, groene deelscooters die sinds een week of twee overal in de stad staan. Hartstikke leuk om een stukje te toeren, maar hoe werkt dat eigenlijk? 

Moet je je rijbewijs bij de hand hebben, welke app moet je downloaden en hoe vind je zo’n scooter? Wij laten het je zien in de video.

Eerst even aanmelden

Aan de hand van ons stappenplan in de video zit jij in no-time op zo’n groene scooter. Goed om te weten: je betaalt met iDeal of creditcard. Zodra je jezelf voor het eerst aanmeldt betaal je €1,99 voor een voordeelpakket. Hiermee kun je 35 minuten rijden. Je betaalt daarna tussen de 23 en 29 cent per minuut wanneer je de deelscooter gebruikt. Voor het parkeren van dit fancy vervoersmiddel gelden dezelfde regels als voor je stalen ros: bij nietjes of de daarvoor geschikte stallingen. Is de accu leeg? Dan wordt die ter plekke door de bedrijven Check en Go Sharing vervangen.

Reserveren?

Wij reserveerden de scooter voor gebruik. Hierdoor krijg je 15 minuten de tijd om bij de scooter te komen en deze te starten. Zo weet je zeker dat niemand anders er vandoor gaat. Je kunt ook zonder reservering een scooter pakken door de QR-code te scannen via de app. Als het allemaal is gelukt, kun je zorgeloos de weg op. Veel plezier en kijk uit!

Lees ook:

hema breda centrum

We kunnen voorlopig even geen cash afhalen bij HEMA in Breda en dit is waarom

Even een goede rookworst halen, misschien nog een foto laten afdrukken én meteen wat cash afhalen: j...

Raisa van Organic Massage: ‘De meeste klanten konden niet wachten’

Een plek om helemaal tot rust te komen: de massagesalon. Vanuit haar eigen praktijk, genaamd Organic...

Het is UFO-dag! Deze mysterieuze objecten werden pas nog boven Breda gespot

Het is vandaag UFO-dag en dat kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Ook afgelopen ma...

adv.