Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verse soepen, stoofpotjes en meer: dit restaurant op de Grote Markt opent een winkel

Door Daena Solak 28 oktober 2020

De Grote Markt is normaliter het bruisende middelpunt van de binnenstad. Momenteel zijn de restaurants gesloten en is het plein even geen plek van samenkomen. Dat weerhoudt ondernemers er niet van om Bredanaars alsnog hun diensten te verlenen op een creatieve manier. Restaurant De Colonie opent een van die creatieve ondernemingen: De Soepermarkt.

”Ons restaurant is natuurlijk dicht momenteel, maar dat betekent niet dat we bij de pakken neerzitten. We hebben zoveel kennis en kunde in huis. Het is zonde om daar niets mee te doen”, aldus Peter van Belle van De Colonie. De serre van het restaurant is ingericht als winkel die vanaf 29 oktober geopend is.

Aanbod

De naam geeft ons al een kleine hint wat betreft het aanbod in de winkel. Bij De Soepermarkt kun je terecht voor verpakte soepen en een wisselende selectie van huisgemaakte artikelen. Zo neem jij een lekker stoofpotje mee naar huis of een pot verse pindakaas. Klinkt dat lekker of klinkt dat lekker?

Foto: De Soepermarkt

Hoog bezoek

Wethouder Boaz Adank is donderdag 29 oktober om 12.15 uur aanwezig om De Soepermarkt officieel leven in te blazen. De lancering van de winkel wordt een kleine aangelegenheid. ”Een grote en feestelijke opening is nu natuurlijk niet mogelijk”, vertelt Peter.

Openingstijden

De Soepermarkt is geopend van donderdag tot en met zondag en tussen 12.00 en 18.00 uur kun je op die dagen binnenlopen voor al het lekkers. Tijdens de weekmarkt op vrijdag is de winkel overigens eerder open. Dan ben jij vanaf 09.00 uur al welkom! Let op: vanwege de coronamaatregelen mogen er te allen tijde drie bezoekers tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Er wordt tevens geadviseerd om een mondkapje te dragen.

Lees ook:

bono en niels

Deze Bredase restaurants zijn de allerbeste volgens de nieuwe Michelingids

Bredanaars weten allang dat je in onze stad heerlijk kunt tafelen. Hoe leuk is het dan wanneer de Mi...

Winnaars! Bredase banketbakkerij verkoopt de beste speculaasbrokken van Nederland

Banketbakkerij-Tearoom H. Van Haaren bestaat inmiddels 70 jaar. Eigenaren Corné en Natasja van Mook ...
bredase cadeautjes

Hé leuk! Bij deze pop-upwinkel in de binnenstad scoor je Bredase cadeautjes

Van Bredase puzzels en posters tot spelletjes en kleding: de kersverse pop-upwinkel in de Houtmarktp...

adv.