OV-fiets huren in Breda: alles wat je wil weten op een rij

Door Annemijn Heijstek 24 januari 2019

Een OV-fiets huren kan op een meerdere locaties in Breda. Handig voor als je eigen fiets gestolen of kapot is, of als er bezoekers van buiten de stad komen. We hebben alles wat je wil weten over het huren van een OV-fiets in Breda voor je op een rij gezet.

OV-fiets huren: zo werkt het

Wil je een OV-fiets huren, dan heb je een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Je kunt hierop gratis een OV-fiets abonnement zetten. Dat regel je online.

Kosten: Gebruik je een OV-fiets, dan betaal je daar €3,85 per keer voor (tot 24 uur). Hou je de OV-fiets langer, dan betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na die 72 uur betaal je per 24 uur een toeslag van €5,-.

OV-fiets inleveren op een andere locatie: Wil je de fiets op een andere locatie inleveren dan waar je hem hebt gehuurd? Dat kan! Er wordt hier wel een toeslag van €10,- voor gerekend.

Huurlocaties OV-fiets in Breda

Er zijn in Breda drie locaties waar je een OV-fiets kunt huren. Hieronder zie je alle locaties en eventuele bijzonderheden op een rij:

  • Breda Station – Belcrumzijde
    De fietsenstalling op het station aan de Gravinnen van Nassauboulevard (Belcrumzijde) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 05.20 uur tot 01.10 uur. Op zaterdag beginnen ze iets later, namelijk 05.50 uur. ’s Zondags kan het personeel uitslapen. Dan haal je vanaf 06.55 uur een OV-fiets. Ook in het weekend sluit de fietsenstalling om 01.10 uur.
  • Breda Station – Centrumzijde
    Ook in de fietsenstalling aan de centrumzijde van het station kun je een OV-fiets huren. De fietsenstalling aan het Stationsplein is maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 21.00 uur geopend. Op zaterdag kun je er terecht van 07.00 tot 20.00 uur; op zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Als de fietsenstalling is gesloten kun je terecht bij de fietsenstalling aan de Belcrumzijde.
  • Breda Prinsenbeek
    Bij Station Prinsenbeek vinden we OV-fietskluizen. Deze liggen aan de kant van het Westerhageplein, dichtbij de fietsstalling. Het gaat om de kluizen B29 tot en met B36. Je opent deze zelf met je OV-chipkaart. De kluizen zijn elke dag 24 uur lang te gebruiken.

Lees ook:

fiets stoep

Mag dat, je fiets op de stoep zetten in Breda?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
engste plekken

Dit zijn – volgens jullie – de engste plekken in Breda om ’s avonds te fietsen

We leven in een relatief veilige stad, maar op sommige plekjes trappen wij als het donker is toch ie...

adv.