Nieuwe dienstregeling Arriva: dit moet je weten

Door Annemijn Heijstek 6 december 2018

Reis jij geregeld (of misschien wel elke dag) met de bus binnen Breda? Let dan even op: zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva. Binnen Breda wijzigt er het een en ander en om zeker te zijn dat je niet je bus mist, zetten wij alle wijzigingen op een rij! 

Lijn 6

De dienstregeling van lijn 6 verschuift met een half uur zodat in Meersel Dreef wordt aangesloten op de bussen van De Lijn naar onder andere Meer, Minderhout en Hoogstraten. Handig: lijn 6 rijdt voortaan ook in de vroege avond en op zaterdag een uurdienst.

Lijn 8 en lijn 16

In verband met de uitbreiding van het aantal studenten aan de BUas op de locatie Sibeliuslaan rijdt sinds 27 augustus een tijdelijke lijn 16. Deze lijn blijft tot het einde van het schooljaar 2018-2019 rijden. Aan het begin van schooljaar 2019-2020 wordt de BUas Campus aan de Ignatiusstraat in gebruik genomen. Op dat moment vervalt lijn 16 en rijdt lijn 8 in ochtend- en middagspits extra ritten.

Lijn 9

In de ochtendspits rijden de ritten minder verspreid over het uur, maar kort na elkaar in aansluiting op de aankomende Intercity’s. Aan het einde van de ochtendspits rijdt lijn 9 een extra rit van Station Breda naar de Loevesteinstraat. In de middagspits vertrekt lijn 9 elk half uur, ter compensatie van het vervallen van lijn 11, vanaf de Loevesteinstraat. Aan het einde van de middagspits rijdt lijn 9 een extra rit van Loevesteinstraat naar het station.

Lijn 11 vervalt

Lijn 11 vervalt. Reizigers van en naar Bavel en halte Lange Bunder kunnen gebruik maken van de vernieuwde lijn 1. Reis je van of naar halte Loevesteinstraat? Je kunt in de spitsuren gebruik maken van lijn 9 of anders uitwijken naar de halte Zorgvlietstraat (lijn 1) of de halte Bijster (lijnen 130, 325, 326, 327, 401 of 402)

Zo, weet je dat ook weer!

Lees ook:

Dit zijn de beste fysiotherapeuten in Breda volgens jullie

Kraken, masseren en het behandelen van blessures: het is een vak apart. We vroegen aan onze lezers w...
SUDS Kapper St. Annastraat Breda

Zoveel kappers zijn er in Breda (en cafés, restaurants en meer)

Heb jij ook weleens het idee dat er op iedere hoek een kapsalon zit? Een beetje waarheid zit daar we...
wayback burgers

Nieuw in Breda: Wayback Burgers

We stappen binnen in de fast casual wereld van Wayback Burgers aan het Station Breda. Hier kun je vr...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.