Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met de trein in nog geen 4 uur van Breda naar hartje Londen: het kan bijna

Door Jennifer da Graça 27 augustus 2020

Binnen drie uur en vijfenveertig minuten vanaf Breda in hartje Londen zitten zonder het vliegtuig te pakken? Het kan vanaf 26 oktober*! Dat hebben NS en Eurostar op 24 augustus bekendgemaakt. 

Pak vanaf station Breda de trein naar Rotterdam Centraal en stap daarna in de trein die rechtstreeks naar Londen rijdt.

Geen grenscontrole in Brussel

Je kan nu ook al met de trein naar Londen, maar dan moet je eerst overstappen in Brussel-Zuid. Daar is namelijk de grenscontrole. Het duurt een uur om in Brussel te komen en daarna nog eens drie uur voordat je in Londen bent. En dan hebben we de wachttijd in Brussel nog niet meegerekend.

Ticketprijs

Vanaf 26 oktober is dat verleden tijd, want dan gaat er een directe trein naar Londen. Door corona heeft de start van het plan iets langer geduurd, maar er wordt verwacht dat het aantal internationale reizigers weer gaat toenemen. Vanaf 1 september zijn de tickets voor de directe treinverbinding te koop. Een kaartje heeft een prijs vanaf €46,- voor een enkele rit. Je moet daar dus nog wel de prijs van je ticket naar Rotterdam bij optellen: dat kost doorgaans €10,10.

Coronavirus en treinreizen

NS en Eurostar hebben maatregelen genomen voor een verantwoorde reis. Voor elke rit wordt de trein grondig schoongemaakt en tijdens de reis zijn er ook extra schoonmaakbeurten. Het dragen van een mondkapje is in de trein verplicht.

*) Let op: momenteel geldt er voor reizigers vanuit Nederland een 14-daagse quarantaineplicht bij aankomst in the UK. Het is dus nog wel even afwachten of die maatregel op 26 oktober niet meer geldt!

Lees ook:

Tips van Bredase makelaars: zo vind je een koophuis in de Parel van het Zuiden

Het vinden van een koophuis in Breda gaat vaak niet over rozen. Het aanbod is klein, er wordt boven ...

5 x Bredase straten die iedereen kent maar niet bestaan

Sommige Bredase plekken zijn zo populair, dat iedereen ze wel kent. Dit betekent ook dat we bepaalde...

Sneu! 3 x deze Bredase restaurants gingen dicht door de coronacrisis

De coronacrisis heeft een flinke impact op de horeca. Iets dat ook in onze stad goed te merken is. M...

adv.