Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker even weg dit weekend? Let op: het wordt druk op de weg!

Door Thijs van den Houdt 18 mei 2018

Heerlijk, er staat weer een lekker lang weekend voor de deur! Traditioneel een populair weekend om er even tussenuit te knijpen. Nadeeltje: het is vanmiddag en vanavond knetterdruk op de wegen! De ergste knelpunten tellen aan het begin van de middag al ruim tien kilometer file. 

Ergste drukte richting het strand en de Veluwe

De avondspits wordt volgens de ANWB drukker dan normaal, want veel mensen (lees: geluksvogels) vertrekken namelijk, met een lang weekend voor de boeg, voor een korte vakantie. Ook begint die spits al vroeg in de middag. Het drukst wordt het op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, naar de kust en naar de veerdiensten richting de Waddeneilanden. De piek wordt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur verwacht.

Tijden Pinksteren

Tijdens de pinksterdagen kan het ook druk zijn op de weg. Mocht je toevallig richting strand willen, hou dan rekening met files bij Zandvoort op zondag 20 en maandag 21 mei: op die dag zijn de Formule 1 demonstraties met Max Verstappen.

Check hier de actuele files 

Treinen

Je kunt de files omzeilen door met de trein te reizen. Er zijn vooralsnog geen storingen bekend op de vrijdagmiddag, wél zijn er dit weekend een aantal geplande werkzaamheden op het spoor. Zo zijn er aangepaste dienstregelingen voor de Intercity Direct (Amsterdam en Rotterdam via Breda richting Brussel).

Alle informatie over het treinverkeer lees je hier

Blijf je lekker in Breda? Lees hier meer over het Pinksterweekend:

Pinksteren Breda

Dit is er te doen tijdens Pinksteren in Breda

Hallo lang weekend! We hoeven niet alleen maar thuis te zitten met een dekentje op de bank. Natuurli...
Dancetour Breda

Uittip: helemaal uit je plaat op Dancetour!

Het is alweer bijna Pinksteren, en dat betekent - behalve de neerdaling van de Heilige Geest over de...

adv.