Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom ruim 24.000 Bredase huishoudens nooit geflitst worden

Door Annemijn Heijstek 25 juni 2018

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn ongeveer 2,1 miljoen huishoudens. Maar hoe zit dat in Breda?

In Breda heeft 28% van alle huishoudens geen motorvoertuig. Breda telt 87.357 huishoudens, dus dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat ongeveer 24.460 huishoudens in onze gemeente de benenwagen, fiets of het openbaar vervoer nemen. Of natuurlijk carpoolen. Krijg je in ieder geval geen boete van deze flitspaal.

Brabantse steden

In vergelijking met andere grote steden in Brabant zijn er in Breda een stuk meer huishoudens mét motorvoertuig. In Eindhoven moet 32,9% van de huishoudens het zonder motorvoertuig doen, in Tilburg zelfs 33,6% van de huishoudens. In Den Bosch hebben wel weer meer huishoudens een motorvoertuig: 24,2% heeft daar géén motorvoertuig. Zouden deze percentages te maken hebben met het aantal studenten in een stad, of lopen Tilburg en Eindhoven gewoon op ons voor wat betreft duurzaamheid en kiezen zij vaker voor een deelauto? Dat is overigens ook een trend die we in Breda meer gaan zien.

Sharing is caring! Bewoners van dit nieuwe complex delen straks de auto

Minste en meeste motorvoertuigen per huishouden

In de gemeenten Amsterdam en Groningen heeft meer dan de helft van alle huishoudens geen motorvoertuig. Ook dat zal ongetwijfeld iets met studenten maken hebben. In Rozendaal, Staphorst en Renswoude is het bezit van een motorvoertuig het hoogst. Hier heeft minder dan 10% geen auto, motor of scooter.

LocalFocus maakte er een handig kaartje van waarin je de cijfers van andere gemeentes kunt checken:

Lees ook:

Flitspaal

Boetes in Breda: scheuren in noord en de slechtste flitspaal van Nederland

Ploft er zomaar een envelop van het CJIB op de mat; niet bepaald de liefdesbrief waar je op hoopte. ...

adv.