Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier ervaren jullie verkeersoverlast in Breda: ‘Je zou niet zeggen dat dit voetgangersgebied is’

Door Jennifer da Graça 2 augustus 2020

Nu het ‘leven na corona’ langzaam weer op gang komt, gaan meer Bredanaars de weg op. Files komen terug, je staat weer lang te wachten voor het rode stoplicht en fietsers en scooters vliegen langs je heen. Maar waar ervaren jullie nu de meeste verkeersoverlast? Dit zijn jullie antwoorden:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Oosterhoutseweg

Foto: indebuurt Breda

Henk laat weten: “Op de Oosterhoutseweg, daar wordt hard gereden. Op de fietsstraat Heusdenhoutsestraat – waar je dertig kilometer per uur mag – rijdt men ook hard. Je kind zou er maar net oversteken.”

St. Ignatiusstraat

Foto: indebuurt Breda

“Deze weg is voor sommigen af en toe een racebaan, ondanks dat er oversteekplaatsen zijn bij winkelcentrum Brabantplein”, laat Yvonne weten. “Over Brabantplein zelf: je zou niet zeggen dat dit een voetgangersgebied is. De hele dag, avond en nacht wordt hier gefietst en gescooterd. ’s Nachts is het voor stappers de kortste weg naar huis: dwars over het winkelplein!”

In het centrum

Foto: indebuurt Breda

Corina is er kort over: “Bij alle stoplichten in het centrum met roodrijders!”

Vlaszak

Vlaszak
Foto: indebuurt Breda

We blijven nog even in het centrum: J. van Driel laat weten dat Vlaszak een grote racebaan is, vooral wat later op de avond.

Noordelijke rondweg

Foto: Google Street View

Niet alle overlast vind plaats rond de spits of ’s nachts. Kees laat weten in het weekend veel scheurende motoren te horen bij de noordelijke rondweg.

Stationslaan

Foto: indebuurt Breda

Peter woont al een jaar aan de Stationslaan. Je kent het wel: een rechte straat tot aan het gerechtsgebouw. En van die rechte straat maken sommige chauffeurs graag gebruik. “Daar worden snelheden gehaald tot honderd kilometer per uur, ze passeren alsof het niks kost”, laat Peter weten.

Keizerstraat

Foto: indebuurt Breda

Ook op andere plekken in het centrum wordt geracet: volgens binnenstadbewoner Machiel halen veel chauffeurs hoge snelheden op de Keizerstraat. “Centrumbewoners zijn vooral in de weekenden de dupe van enorme snelheden en geluidsoverlast. Dat is al heel lang zo. Levensgevaarlijk en onverantwoord!” Meerdere Bredanaars meldden dit soort overlast bij ons.

Rond de Kapittelweg

Foto: indebuurt Breda

“Motoren en snelle auto’s die vanaf de Kapittelweg komen, nemen de rotonde en zetten vaak op de Cornelis Jooststraat het gas erop”, vertelt Kees. “Als je op de Lange Weide woont, hoor je het geluid heel goed.”

Billboards

Foto: indebuurt Breda

Jacques heeft een andere irritatie: de digitale billboards. “Ze hinderen me. Het flitst en beweegt, hetgeen bij mijn weten verboden is, leidt af en creëert steeds meer een vorm van omgevingsvervuiling.”

Lees ook:

Op vakantie in Breda: dit zijn dé TripAdvisor-hotspots

De zomervakantie is in volle gang! Ga je dit jaar voor een vakantie in eigen land? Begin dan met het...

Hippe kleding voor kleine prijsjes: in Breda is dit weekend een garagesale

Je ken het wel: tijdens een warme zomerdag heb je geen idee wat je aan moet. Het liefst scoor je wat...

5 x deze restaurants zitten al een hele tijd in Breda

Sommige horecazaken zijn niet weg te denken uit Breda. Dit komt omdat ze al een hele tijd bestaan, e...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.