Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Bredase weg hoort bij de gevaarlijkste wegen van Brabant

Door Daphne Geelink 9 juni 2019

Waar je beter niet met de auto kunt komen in Breda? Dat is in ieder geval één weg in onze stad. Verkeersbureau VIA onderzocht wat de gevaarlijkste wegen van Brabant zijn en onze stad staat erin, meldt BN DeStem. 

Het verkeersbureau bekeek 43.188 wegen in Brabant en dat deed het in opdracht van STAR (samenwerkingsverband van de politie en verzekeraars). Er werd gekeken naar het aantal ongelukken tussen 2015 en 2018. Het doel? Gemeenten (en de provincie) inzicht geven in wat nou precies de gevaarlijkste wegen zijn.

Gevaarlijkste wegen Breda

Onze stad heeft één weg die bij de tien gevaarlijkste van Brabant hoort. Het gaat om de A16 bij Breda, richting Moerdijk. Deze staat op de negende plaats van de gevaarlijkste wegen in de provincie. Op deze plek is het dus oppassen geblazen!

De gevaarlijkste wegen in Brabant

Waar je zéker niet moet rijden? Op de Zandvliet/Kapelstraat in Eerde. Die weg is volgens verkeersbureau VIA de állergevaarlijkste van Brabant. En verder? In Eindhoven kun je beter de Jasonstraat/Mercuriuslaan/Muzenlaan mijden. De N631 (Vijf Eikenweg) tussen Oosterhout en Rijen staat op plek drie. Verder horen vier (!) wegen in Tilburg bij de gevaarlijkste wegen en ook de N638 (Zundertseweg) in Rucphen en de Brugstraat in Roosendaal in de top tien.

Lees ook:

Dat wordt omrijden: de Zuidelijke Rondweg in Breda sluit bijna een maand

Het zat er al even aan te komen: de Zuidelijke Rondweg gaat op de schop. Een van de drukste wegen in...
file breda

Bredanaars stonden in 2018 veel vaker én langer in de file

Nee, je hebt het je niet ingebeeld: je stond écht veel vaker en langer in de file, dit jaar. Ten opz...

Meer over

Verkeer

adv.