Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

Door Jennifer da Graça 11 mei 2020

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als je met een volle auto de weg op wilt gaan in Breda?

Dat het in een normale personenauto lastig is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, dat hoeven we je niet uit te leggen. Omdat niet iedereen een limousine of een bedrijfsbus op de oprit heeft staan, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om met meerdere personen in een auto te zitten als je niet in hetzelfde huis woont.

Afstand houden in de auto

Vraagt een vriend (die op een ander adres woont) of hij met je mee kan rijden? Helaas is dat dan niet mogelijk. Dit omdat jullie geen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden in de auto. Maar wat als je jouw moeder naar de dokter of Amphia moet brengen, mag het dan nog steeds niet? De politie raadt af om in dezelfde auto te stappen wanneer jullie niet onder hetzelfde dak wonen. Toch kan het in sommige (nood)situaties niet anders. Als het dan toch nodig is, vraagt de politie om het contact in ieder geval te beperken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Politie.nl

Boete én aantekening op je strafblad

Wanneer je met drie of meer personen in een auto zit en je niet op hetzelfde adres woont, kan je zelfs rekenen op een boete als je gesnapt wordt. De boete voor volwassenen bedraagt 390 euro, voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar gaat het om 95 euro. Wanneer je ouder dan achttien jaar bent, ben je niet klaar met het betalen van de 390 euro op het moment dat de politie je staande houdt. Volgens de politie komt die boete ook als aantekening op je strafblad te staan. Dus wil je samen met je vrienden door een drive-thru of gezellig samen naar de Galderse Meren? Pak dan allemaal zélf de auto.

Samen reizen voor het werk

Word je normaal gesproken opgepikt door een busje van het werk, dan is het verstandig om met je werkgever te overleggen hoe je toch op een veilige manier je boterham kunt verdienen. Lukt het niet om met drie personen of meer die anderhalve meter aan te houden in de bedrijfsbus en word je staande gehouden? Dan kan iedereen een boete krijgen. Heb jij dit als werkgever toegestaan? Dan is de boete niet mals. Het gaat om maar liefst 4.350 euro.

Lees ook:

[VIDEO] Drukte in de binnenstad neemt toe: ga jij weer naar het centrum?

Het is je misschien al opgevallen dat het centrum de afgelopen dagen een stuk drukker bezocht wordt....

Wel of geen huurverhoging in coronacrisis: dit beslissen Bredase woningcorporaties

Bij huurders in Breda valt in deze dagen een brief van de woningbouwvereniging op de deurmat. Het on...

Woningen van een miljoen euro of meer: zoveel staan er in onze regio

Groter, hoger en luxer: sommige woningen zijn een stuk uitgebreider dan de rijtjeshuizen waar de mee...

adv.