Stel uit Breda wint rechtszaak tegen fokkers van hond Tekk

Door Daphne Geelink 11 februari 2019

Teckel Tekk ziet er lief en schattig uit, totdat er iemand in zijn buurt komt. Dan is het blaffen geblazen. Baasjes Tim-Jim (33) en Loes (29) uit Breda besloten twee jaar geleden om een hond te kopen. De fokkers van Tekk stonden bekend als een van de besten. Het stel had niet gerekend op een hond met gedragsproblemen.

Via het tv-programma Opgelicht kwamen ze erachter dat de situatie bij deze fokkers verschrikkelijk was en ze spanden een rechtszaak aan. Deze week kwamen ze landelijk in het nieuws nadat ze de rechtszaak tegen de fokkers van Tekk wonnen.

Research

Tim-Jim en Loes reden twee jaar geleden naar Woerden en waren meteen verkocht toen ze het teckeltje Tekk zagen. Van tevoren hadden ze veel research gedaan. Deze fokkers zaten aangesloten bij allerlei officiële instanties en hadden prijzen gewonnen. “We dachten dat we goed zaten”, vertelden ze aan BN DeStem.

Hondengedragstherapeut

Ondanks de cursussen merkten de baasjes van Tekk dat de opvoeding niet lekker liep. Ze schakelden de hulp van een hondengedragstherapeut in. Niet veel later ontvingen ze een bericht via Facebook met de vraag of Tekk is gekocht bij die verdachte fokkers uit Woerden. Het tv-programma Opgelicht had een item gemaakt over de verschrikkelijke situatie daar.

Rechtszaak

Ze besloten een rechtszaak aan te spannen. De uitslag? De rechter acht bewezen dat Tekk niet de nodige zorg heeft gekregen van de fokkers. Tim-Jim en Loes ontvangen een schadevergoeding en hopen dat dit in de toekomst wordt voorkomen.

Bron: BN DeStem

Lees ook:

Peter van der Vorst

Tof! Dit is de nieuwe job van Peter van der Vorst

Kijk aan! Peter van der Vorst heeft een nieuwe job. RTL maakte maandag bekend dat de geboren Bredana...
bredanaars in het buitenland

Gezocht: Bredanaars die naar het buitenland zijn vertrokken

Hé Bredanaar in het buitenland, we zoeken jou! Al eerder maakten we een serie over Bredanaars die hu...
demi vlog fillers botox

Bredase Demi vlogt over botox en fillers: ‘Van mij mag iedereen alles zien’

Je lippen laten opspuiten terwijl je jezelf filmt? Voor de Bredase vlogster Demi (21) is het niets b...

Meer over

Nieuws Video

adv.