Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Silent Muziekbingo en meer evenementen in Breda gecanceld

Door Daphne Geelink 5 augustus 2020

De Bredase horeca geeft gehoor aan de oproep van burgemeester Depla en de Koninklijke Horeca Breda om een maand lang geen evenementen te houden. Dat meldt BN DeStem. Dit betekent dat onder meer de komende edities van de Silent Muziekbingo niet doorgaan.

Silent Muziekbingo zou woensdag 5 augustus de achtste editie houden op de Havermarkt. “Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom het toenemend aantal besmettingen onder jongeren, voelen we ons genoodzaakt om gehoor te geven aan de oproep van burgemeester Depla aan KHN Breda om de muziekbingo uit te stellen tot september”, aldus de organisatie op Facebook.

Evenementen bij MEZZ en PIER15

Ook de terrassenconcerten op het pop-upterras van MEZZ zijn gecanceld in augustus. Dit om verdere beperkingen of een nieuwe sluiting van de gehele horeca te voorkomen. Je kunt in het weekend nog wel een drankje doen op dit terras in de binnenstad, maar een uitgebreid concert is er niet.

BN DeStem laat weten dat Ploegendienst Bouwradio Show ook ervoor kiest om de evenementen te schrappen. Voorlopig even geen mini-terrasfestival met bingo, levensgroot jenga en een dj bij PIER15.

Kermissen in het Ginneken en Ulvenhout

De kermissen in het Ginneken en Ulvenhout staan jaarlijks in augustus op het programma, maar gaan dit jaar niet door. Dit heeft te maken met het coronavirus en daarnaast is het niet haalbaar om de vergunningsaanvragen juridisch goed te laten verlopen. De gemeente laat weten: “Hoe teleurstellend ook maar de gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staat voorop.”

Lees ook:

de Koepelgevangenis

De koepelgevangenis staat te koop en jij bepaalt wat erin komt

De Bredase koepelgevangenis is in handen van het Rijksvastgoedbedrijf, maar die het gaat verkopen. W...

Aantal coronabesmettingen neemt toe: dit zijn de cijfers in Breda

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuw...
singels markendaalseweg breda vacatures

Een nieuwe jeu de boulesbar in Breda: dit kun je verwachten

Doe jij niets liever dan een drankje drinken met vrienden, terwijl je de competitie aangaat op de 'b...

adv.