Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei: zo scoorden onze Bredase dj’s in de DJ MAG Top 100

Door Jennifer da Graça 21 oktober 2019

Misschien heb je de video’s op Facebook of Instagram wel voorbij zien komen: elektronische muziek én veel gekleurde lichtjes. Het was weer Amsterdam Dance Event in onze hoofdstad en dat betekent dat ook de jaarlijkse DJ MAG Top 100 een update krijgt. Zoals we weten is Breda bij uitstek de geboorteplaats van dj’s, maar hoe scoren zij dit jaar?

We kunnen alvast verklappen: de resultaten zijn niet zo rooskleurig als vorig jaar. Maar hé, alsnog mogen we trots zijn op de dj’s uit onze stad.

Meerdere plaatsen gezakt

Laten we beginnen met dj Tiësto. Hij stond in 2018 nog op de zesde plek. Dit jaar neemt hij de achtste plek in bezit, wat betekent dat hij iets is gedaald. Waardoor zou het komen? Misschien was hij dit jaar met zijn hoofd iets meer bij zijn bruiloft en wat minder bij de muziek. Helemaal niet erg hoor, Tijs!

Nog een andere muziekheld stond vorig jaar in de top tien. Hardwell had toen zelfs de derde plek! Helaas is hij dit jaar afgezakt naar de twaalfde plek. Maar wacht: maakt hij eigenlijk nog wel muziek? Het antwoord is nee, want in 2018 liet hij weten voor onbepaalde tijd te stoppen. En zonder nog muziek te maken óf op te treden alsnog de op elf na populairste dj van de hele wereld te zijn, vinden we best knap.

Andere Bredase dj’s

Dj R3hab komt ook uit Breda en valt nét buiten de top tien. Hij gaat van plek twaalf naar veertien. Ward van der Harst van duo W&W stond vorig jaar op plek veertien, maar zien we dit jaar helaas niet terug in de top honderd.

DJ MAG publiceert jaarlijks de lijst met de 100 populairste internationale dj’s. De lijst wordt elk jaar samengesteld door lezers van het Britse magazine, die via een poll hun stem kunnen uitbrengen. De lijst van meest populaire dj’s ter wereld is zaterdagnacht bekendgemaakt.

Lees ook:

Bredanaars in quote 500

Mooi gebaar: dj Tiësto wil geld investeren in NAC

Dat het niet zo lekker gaat met NAC weten we ondertussen wel. Erg jammer, maar gelukkig is er hoop! ...

Tips van locals: bij deze hotspots in Breda eet je de allerlekkerste sushi

Waar je in Breda de beste en lekkerste sushi eet? Dat vraag je uiteraard aan een local! Wij verzamel...
ijsfabriek noordpool

Bredaas mysterie: zit er echt een ijsfabriek in het centrum van Breda?

Vanuit onze redactie kijken we regelmatig naar buiten, want als je midden in het centrum van Breda z...

Meer over

Shownieuws

adv.