Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prijzen van Jumbo verschillen per locatie: zo zit het bij supermarkten in Breda

Door Daphne Geelink 26 februari 2020

Voor veel Bredanaars is het logisch om de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt om de hoek te halen. Is dat in jouw geval de Jumbo? Dan kan het misschien lonen om naar een ander filiaal te gaan. Deze supermarktketen hanteert namelijk verschillende prijsniveaus. 

De Consumentenbond heeft een nieuwe prijspeiling gemaakt. Hierbij zijn de prijsniveaus van Jumbo, Plus en Hoogvliet per vestiging opnieuw in kaart gebracht. Van deze drie ketens zit alleen Jumbo in Breda en daarom nemen we alleen de resultaten van deze supermarktketen mee. Hoe zit het precies in Breda? En hoe verschilt deze prijs van Jumbo-filialen in dorpen eromheen?

Goedkoopste supermarkt voor A-merken

Uit het onderzoek blijkt dat Jumbo – een van de dertien grootste supermarktketens – de goedkoopste supermarkt voor A-merken is. Toch zit er een addertje onder het gras: de laagste prijzen worden maar in 16% van alle Jumbo-winkels gehanteerd. Waar je in Utrecht voor een doos wasmiddel van Dreft €1,99 betaalt, is dat in Groningen €5,53. Huh, hoe kan dat?

Het antwoord hierop is concurrentie. Het onderzoek laat zien dat Jumbo-filialen met veel concurrerende supermarkten in de buurt het goedkoopst zijn. In gebieden met minder concurrentie – met name Noord-Nederland – zijn de producten duurder.

Prijsniveaus in Breda

De prijsniveaus zijn ingedeeld in laag, midden en hoog. Jumbo heeft tien vestigingen in Breda en ieder filiaal is ingedeeld in de categorie ‘laag’. Dit betekent dat Bredanaars wél van de laagste prijs profiteren. Ook bij de Jumbo in Prinsenbeek en Teteringen is dit het geval. In een aantal dorpen eromheen ligt het anders. Zowel in Terheijden, Gilze als Made ligt het prijsniveau hoog. Voor inwoners van deze dorpen kan het lonen om in Breda boodschappen te doen. Bekijk hier hoe het met jouw Jumbo-filiaal zit.

Lees ook:

Tuinzigt

Even terug in de tijd: zo is de wijk Tuinzigt ontstaan

Altijd al afgevraagd waar je nou eigenlijk woont? Dat je niet alleen in de parel van het zuiden woon...

7 x veganistisch eten in Breda

Veganistisch eten wordt steeds populairder. En voor de niet-veganisten onder ons: veganistisch eten ...
willemstraat huizen breda

All day breakfast, bananenbrood en flat whites: Breda krijgt een nieuwe koffiezaak

Koffiezaken kun je nooit genoeg hebben. Bij de één hebben ze kneitergoede cappuccino, bij de ander s...

adv.