Bijzonder: Zuylen biedt je nu de kans om aanwezig te zijn op je eigen begrafenis

Aangeboden door Zuylen Uitvaartverzorging 28 maart 2019

Als je weleens over je eigen afscheid hebt nagedacht, is de volgende gedachte misschien wel bij je opgekomen: ‘Jammer dat ik er zelf niet meer bij kan zijn.’ Zuylen biedt je nu de kans om hier verandering in te brengen.

De grappige anekdotes van je broer, de lieve woorden van je beste vriendin: normaal gesproken maak je het zelf niet meer mee tijdens je eigen afscheid. Zuylen geeft je nu de kans om het wél mee te krijgen, op een heel bijzondere manier. In het kader van het Weekend van de Begraafplaats kun je namelijk voor één keer je eigen begrafenis bijwonen bij Zuylen. Zie het als een soort generale repetitie. Je doorloopt het hele proces van wat er komt kijken bij een begrafenis. Samen met één van uitvaartverzorgers van Zuylen bespreek je je wensen. Je denkt na over wie je uit wilt nodigen en wat voor kist je wilt. Ook kies je een plekje uit op het begraafpark. De afscheidsdienst, compleet met muziek, beelden en toespraken, volg je vanuit de regiekamer. Je loopt mee in de stoet naar het begraafpark en ziet je kist in de grond zakken. Na afloop komen je nabestaanden samen. Dan rest nog één belangrijke keuze: cake of bitterballen?

Met deze bijzondere actie wil Zuylen het afscheid nemen wat laagdrempeliger maken en het bijzondere begraafpark Zuylen laten zien. Het geeft je de kans om vóór je dood na te denken over je eigen afscheid en de invulling die je daaraan wilt geven met je nabestaanden.

(Tekst loopt door onder foto’s)

Circle Stone Zuylen
Foto: Zuylen

Motivatie om mee te doen

Natuurlijk zijn er wel wat voorwaarden aan verbonden. Je moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen meedoen en Zuylen wil graag een motivatie ontvangen. In deze motivatie licht je toe waarom je graag je eigen begrafenis mee wilt maken en waarom je juist begraven zou willen worden in plaats van gecremeerd. De begrafenis vindt plaats in het Weekend van de Begraafplaats, wat dit jaar valt op 24, 25 en 26 mei. Op basis van de motivaties kiest Zuylen iemand uit die zijn of haar eigen begrafenis mag bijwonen.

Je motivatie mag je mailen naar [email protected]. Je krijgt sowieso een reactie van Zuylen. Om alvast een beeld te krijgen van het begraafpark, kun je hier een virtuele tour volgen.

Lees ook:

Zuylen

Dennis is uitvaartverzorger bij Zuylen: ‘Gaat niet bestaat niet’

Het is een heftige baan: uitvaartverzorger. Dennis Vrolijk doet het vol overgave bij Zuylen. "Een af...
Circle Stone Zuylen

Duurzaam én mooi: Circle Stone is de eerste milieuvriendelijke grafsteen

Bij een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een natuurstenen grafmonument. Niet zo heel gek: het...
Week van de Begraafplaats

Begraafpark Zuylen: niet alleen om afscheid te nemen

Wat gebeurt er eigenlijk met ons als we onder de grond liggen? Hoe diep is een graf? Wat voor kunsts...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zuylen Uitvaartverzorging. Meer over Zuylen Uitvaartverzorging ontdekken?

Zuylen Uitvaartverzorging uitvaartcentra

Nu openHele dag

Tuinzigtlaan 11, Breda

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.