5 x zo ontwijk je straatverkopers (of andere mensen met wie je niet wil praten)

Door Annemijn Heijstek 4 december 2018

Oké, we weten het: straatverkopers in bijvoorbeeld de Karrestraat doen ook maar gewoon hun werk. En daar is natuurlijk niets mis mee. Maar soms kun je het gewoon niet opbrengen om een verkooppraatje van een halfuur aan te horen. Zeker niet als je gewoon je trein moet halen of nog net om vijf voor zes een winkel in wil duiken. Daarom: gratis tips!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je bent heel druk aan het bellen

Je ziet ze in de verte al staan in de Karrestraat met hun felgekleurde jasjes en stralende glimlach. Ze zien jou ook. Ze staan in de aanslag, bespreken onderling al wie er op jou af mag stappen. Maar dan – net voor het moment suprême – grijp jij je telefoon. Nee, je kunt nu echt niet aangesproken worden.

Je spreekt geen Nederlands. En ook no English.

Nog een handig tipje: doe alsof je geen Nederlands spreekt. Natuurlijk spreken de meeste Nederlanders Engels en de vlotte babbelaar die jou aanspreekt waarschijnlijk ook, dus is het het veiligst om te doen alsof je ook geen Engels begrijpt. Welke taal je wel spreekt? Dat probeert de verkoper te ontdekken, maar ondertussen heb jij al lang het hazenpad gekozen. Muwhahaha. Toch handig zo’n internationale hogeschool in de stad.

Tegenaanval

De ander vraagt of jij een momentje hebt. Dat heb je wel, natuurlijk! Jij hebt een momentje om de ander te vertellen over een prachtig aanbod. De pen die jij in je broekzak hebt, is werkelijk een uniek collectors item. Voor veertig euro doe je hem weg. Zo’n deal kun je toch niet afslaan? En nee, je zit niet aan een abonnement vast. Hé, waar ga je nou heen?

Verstoppertje spelen

Vind iemand die dezelfde richting oploopt in de Karrestraat het liefst met een iets groter postuur. Zorg dat je vlak achter hem of haar blijft, totdat de kust veilig is. Eventueel kun je onderweg dekking zoeken door snel de Barones in te duiken.

Oude bekende

”Hé wat leuk dat je me aanspreekt! Hoe is het nou met je? Lang geleden alweer. Hmm, ben je soms vergeten wie ik ben? We hebben elkaar pas ontmoet op die housewarming. Weet je dat niet meer? Jemig. Nou, nu heb ik ook geen zin meer om te praten. Nee, ik hoef ook geen flyer.”

Lees ook:

Binnenstad

Leden werven en flyeren in de binnenstad, mag dat zomaar?

 “Mevrouw, leest u weleens de krant?” “Wilt u meewerken aan een smaaktest?” “Wilt u minder betalen v...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.