Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doet dit ding: herken jij deze 7 vreemde objecten van de vrijmarkt?

Door Thijs van den Houdt 7 mei 2018

Op de zonovergoten vrijmarkt in Princenhage staan tussen duizenden boeken en cd’s ook een paar spullen die zich wat minder makkelijk laten benoemen. Indebuurt struinde langs de kraampjes en vond zeven nogal vreemde voorwerpen. Kan ik hiermee koffiezetten, is het voor in de auto of is het voor de hond? 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hij heeft helaas geen bluetooth

Oude speaker
Foto: Indebuurt Breda

Hij springt meteen in het oog, dat vreemde ronde ding in het midden van Petra’s kraam. Haar man is een verzamelaar, maar deze mocht naar de vrijmarkt. Het object is tachtig jaar oud en komt uit de VS. Voor €50,- mag je hem hebben. Dit is natuurlijk een…

Antieke speaker

Lekker begin van je dag

Turkse koffiemolen
Foto: Indebuurt Breda

Oké, die kuikens zijn ook best wel vreemd, maar het gaat om dat ding in het midden. Joost handelt in antiek en staat op de markt met een kraam vol moois. Dit exemplaar komt uit Turkije en hoewel hij prachtig is om te zien: je hebt waarschijnlijk wel iets beters te doen als je net wakker bent. Hij werkt écht en voor een tientje is hij van jou, deze:

Koffiemolen

Handig voor de hooikoortstijd!

Tissuehouder
Foto: Indebuurt Breda

Jean gebruikt het niet meer, dit vreemde ding. We zien een mandje, omspannen door een doek met een gleuf bovenop. We kennen het ding tegenwoordig als een kartonnen doos van de HEMA, maar dit is een stijlvol alternatief voor mensen die extreem vaak verkouden zijn. €15,- vraagt ze ervoor, dan kun jij voortaan pronken met jouw originele:

Tissuehouder

Nee, het is écht geen ministofzuiger

metaaldetector
Foto: Indebuurt Breda

Marijke en Lieve verkopen vandaag dit gekke hebbeding. Het is niet om schoon te maken, je gebruikt het meestal buitenshuis en je kunt er, als je veel geluk hebt, plotseling stinkend rijk van worden. Hij heeft een handig lampje voorop en voor €0,50 neem je hem mee, koopje dus! Zie jij jezelf al lopen met deze:

Metaaldetector

Annelies lost het tegenwoordig anders op

Beddenpan
Foto: Indebuurt Breda

Je zou hem zo de oven inschuiven met een gemarineerde vis erin, dit metalen ding. Het is inderdaad een pan, maar dan van een andere soort. Dit gebruikten ze vroeger in de koude wintermaanden om lekker warm te kunnen slapen. Annelies heeft inmiddels een andere oplossing gevonden: “Ik lig tegen een leuke vent aan, dat werkt veel beter.” Voor €7,50 doet ze hem van de hand, deze:

Beddenpan

Wie mooi wil zijn…

Wasstamper
Foto: Indebuurt Breda

Een houten paal op vier poten, meer kunnen we er niet van maken. De bovenkant is grijsblauw, de onderkant witgrijs. Vroeger werd hiermee wild door tonnen geroerd, dat was nodig om er de volgende dag leuk uit te kunnen zien. Wees maar dankbaar voor de moderne tijd, want dit wil je niet. Mooi is hij wél; de verkopers willen een tientje voor deze:

Wasstamper 

Elastiek aan een stuk metaal

Buggydrager
Foto: Indebuurt

Je moet er maar net naar op zoek zijn: een stuk gebogen metaal met een uittrekbaar elastiek. Inge en Roel moeten ook even goed nadenken voor ze zich herinneren waar dit ook weer voor dient. Inmiddels is Roel al een flinke kerel, dus deze ligt vandaag op de vrijmarkt voor €0,50, namelijk een:

Buggybeugel voor op de fiets

Lees ook:

Vrijmarkt Princenhage

Bingo! Deze 5 types ga je sowieso tegenkomen op de vrijmarkt in Princenhage

Lekker zonnetje, duizenden mensen en kilometers kraampjes met allerlei snuisterijen, curiosa en oude...

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.