Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hysterisch: Breda krijgt een feest voor iedereen die Stijn heet

Door Jennifer da Graça 14 juli 2020

“BijStijn is meemaken”, zegt Stijn van Liempt (22), vierdejaarsstudent in Breda. Hij is eigenaar van Stijn maar Fijn en initiatiefnemer van FeStijn. Dit feest wordt op 10 augustus speciaal gehouden voor iedereen die Stijn heet.

FeStijn, zoals het feest heet, is ontstaan vanuit een WhatsAppgroep waarin honderden Stijnen zitten. Het was het initiatief van één Stijn, dat nu dus zelfs is uitgemond in een feest. Het is overigens niet het eerste festijn dat de Stijnen organiseren: Utrecht en Amsterdam gingen Breda al voor. Leuk detail: de Stijnclub bracht ook al een T-shirt op de markt met de tekst ‘Onweerstijnbaar’.

Feestje bij STRND

De Stijn-community is sinds 2017 uitgegroeid van een handjevol Stijnen op WhatsApp naar een groep met tweeduizend volgers op Instagram, een WhatsApp-groep mét een wachtlijst, een eigen wachtlijst, merchandise en meer. En ook in België wonen veel Stijnen. Daarom is ervoor gekozen om het aankomende FeStijn in ons mooi Breda te houden. Lekker centraal en natuurlijk het gezelligst. Bij STRND zijn Stijnen welkom voor een indoor foodtruckfestival met hapjes, drankjes en spelletjes. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen omtrent corona en er is plaats voor tweehonderd Stijnen.

Wil je er bijStijn? Meld je aan via de Facebookpagina. Organisator Stijn (hoe kan het ook anders) laat weten dat veel Stijnen uit Breda slaapplekken aanbieden voor de naamgenoten die van verder weg komen, zodat zij wat drankjes kunnen nuttigen en de volgende dag rustig weer naar huis kunnen.

Lees ook:

Op vakantie? Zoveel Bredanaars blijven deze zomer thuis of in Nederland

Hoe ervaren Bredanaars de huidige situatie rondom corona? Om dat de ontdekken, hield de gemeente Bre...

Tamarinde loopt met dieren én zonnepanelen het land door: ‘Ik moet een doel hebben’

Op de plek waar we deze middag met Tamarinde Bruning (33) afgesproken hebben, staan meerdere mensen....
station breda coronaproof

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen in Breda

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

adv.