Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog meer lekkernijen: Patisserie Joep heeft een nieuwe zaak

Door Daphne Geelink 4 november 2020

Patisserie Joep verblijdt sinds 2017 Bredanaars met zijn bonbons, macarons en andere lekkernijen. Goed nieuws voor de liefhebbers ervan, want de zaak is sinds 2 november verhuisd naar een groter pand aan de Nieuwe Ginnekenstraat met nóg meer delicatessen.

De Bredase patisserie slaat de handen ineen met de Belgische Patisserie Van Thillo, waar Eric en dochter Jenthe aan het roer staan. De zaak in het centrum van Breda krijgt daarom een nieuwe naam: ‘Van Thillo by Joep’. Door deze samenwerking vind je er straks dagelijks koffiekoeken, (desem)broden, pistolets, patisserie, bonbons, pralines, macarons, ijs en ijstaarten. “Eigenlijk al het verrukkelijke wat ons vak te bieden heeft”, aldus Joep Mermans op zijn Facebookpagina.

Elkaar versterken

“We willen elkaar versterken”, laat Joep weten. “Eric heeft zijn kwaliteiten, ik heb mijn kwaliteiten. Nu we dit samenbrengen, hebben we een ijzersterke formule. Met deze samenwerking kunnen we een enorm rijk assortiment bieden en optimaal gebruikmaken van de bakkerij van Eric en mijn patisserie.”

Uitstraling van de winkel

Van Thillo heeft meerdere vestigingen in België. “Het gevoel dat de winkel van Eric in Essen oproept, is ook het gevoel dat ik altijd in mijn zaak voor ogen had. Aan de ene kant heeft de winkel een strak uiterlijk, wat past bij een patisserie. Maar wanneer je ook broden verkoopt, zoek je ook naar het warme en bourgondische gevoel. We hebben daar een uitstekende combinatie van weten te maken.”

Benieuwd naar hoe de winkel eruitziet? Hier alvast een sneak peek:

Geplaatst door Van Thillo by Joep op Zaterdag 31 oktober 2020

Lees ook:

Een kijkje in de keuken bij Patisserie Joep: ‘Alle gebakjes bedenk ik zelf’

Een van de mooie dingen aan Breda: ondernemers die de stad bruisend maken. Zo ook Patisserie Joep, d...

Winnaars! Bredase banketbakkerij verkoopt de beste speculaasbrokken van Nederland

Banketbakkerij-Tearoom H. Van Haaren bestaat inmiddels 70 jaar. Eigenaren Corné en Natasja van Mook ...
bredase cadeautjes

Hé leuk! Bij deze pop-upwinkel in de binnenstad scoor je Bredase cadeautjes

Van Bredase puzzels en posters tot spelletjes en kleding: de kersverse pop-upwinkel in de Houtmarktp...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.