Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen: dit betekent het voor Bredanaars

Door Jennifer da Graça 2 december 2019

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar ook NS en Arriva kunnen er wat van. Eens in de zoveel tijd krijgen we een nieuwe dienstregeling onder onze neus geschoven. Maar voor het goede doel, want dankzij de nieuwe routes en vertrektijden zijn we hopelijk weer wat sneller op onze bestemming. Per 15 december verandert het een en ander, dus wij laten de belangrijkste veranderingen zien.

Pak jij iedere ochtend zonder op het bordje boven het perron te kijken jouw vaste trein naar een andere stad? Check je nooit 9292 voor je de bus opstapt? Let dan even op, want de nieuwe dienstregeling kan ervoor zorgen dat jouw vaste reis verandert.

Dit verandert bij NS

Goed nieuws! De intercity tussen Dordrecht en Eindhoven komt terug en gaat vier keer per dag rijden. Al langere tijd zijn deze twee steden verbonden met elkaar door een sprinter, maar dankzij de nieuwe dienstregeling sta je vanuit Breda een stuk sneller in het hart van Eindhoven of Dordrecht. Ook werkt de NS samen met ProRail aan het spoor. De verbinding tussen Rotterdam Centraal, Dordrecht en Breda krijgt te maken met grootschalige werkzaamheden.

Dit verandert bij Arriva

Busreizigers opgelet, een hoop lijnen zijn onder handen genomen. Ga even zitten, pak een kop koffie of thee en lees:

  • Lijn 1 van Centraal Station naar Hoge Vucht gaat tussen 7.45 en 8.45 uur acht keer rijden per uur. Dat is twee keer zoveel.
  • Lijn 5 tussen Centraal Station, Centrum en Princenhage rijdt vanaf de vijftiende niet meer tussen het centrum en Princenhage. Pak lijn 4 of 115 als je hier toch naartoe wilt!
  • Lijn 8 tussen Centraal Station en BUas (St. Ignatiusstraat) rijdt voortaan ook acht keer in plaats van vier keer per uur. Hierdoor is de BUas Campus in de spitsrichting elke vijf minuten bereikbaar, dankzij lijn 5 en 7.

Check de app

We snappen dat je niet precies kunt onthouden wat nu allemaal verandert. Het advies: check vooral zelf even 9292 of de website van de NS om te zien wat de nieuwe dienstregeling allemaal voor jou in petto heeft.

Lees ook:

wijkagent lars scheve

Lars is wijkagent in onder andere Tuinzigt: ‘Sommige meldingen neem je mee naar huis’

Wat we vaak vergeten, is dat politiewerk mensenwerk is. "Het beeld van de politie is dat we vooral b...

Leraren gaan staken: op deze dagen zijn Bredase scholen – mogelijk – dicht

Het duurt nog even, maar toch is het alvast handig om te weten: leraren gaan wéér staken. Op donderd...
kermis 2019 breda

De Bredase kermis ziet er straks een tikkeltje anders uit

Attention! De Bredase kermis gaat veranderen. De gemeente laat weten dat kwaliteit en beleving in de...

Meer over

Nieuws Breda

adv.