Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo leuk! Brownies&downieS komt naar Breda

Door Daphne Geelink 10 september 2020

Tijdens de coronacrisis starten als ondernemer? Manon Boisnard gaat het doen: zij opent half december een vestiging van Brownies&downieS in het centrum van Breda. De zaak wordt de 55e vestiging van de formule die medewerkers met een verstandelijke beperking een kans geeft op de arbeidsmarkt.

“De afgelopen jaren zijn we actief op zoek geweest naar een geschikte locatie in het centrum van Breda. We zijn van origine een Brabants bedrijf, dan wil je uiteraard ook in het bourgondische Breda een vestiging openen. Daarom stond Breda al heel lang hoog op ons verlanglijstje van potentiële locaties in Nederland”, aldus Philips Christaans, Formule Manager van Brownies&DownieS.

Locatie

De nieuwe zaak komt in een pand aan de Halstraat, waar voorheen Blyf zat. “Toen ik voor het eerst ging kijken naar deze locatie, werd ik op slag verliefd”, vertelt Manon. “De locatie is perfect voor de Brownies&downieS-formule, op een drukke aanlooproute naar het centrum met een prachtig terras.”

Verbouwing

De onderneemster krijgt 1 november de sleutel van het pand. Daarna staat een verbouwing van een aantal weken op de planning. Binnen zijn straks 55 zitplaatsen en vind je warme kleuren en een stoere bar die een huiskamergevoel moeten creëren. “Daarnaast zullen ook enkele typische elementen uit Breda in het interieur verwerkt worden”, laat Manon weten.

Ondernemen in coronatijd

Of de onzekere tijden waarin we leven Manon aan het twijfelen heeft gebracht? “Uiteraard denk je hier altijd goed over na, maar ik zie het juist als een kans om deze prachtige locatie te bemachtigen. Daarnaast draaien de vestigingen van Brownies&downieS na de heropening op 1 juni weer op hetzelfde omzetniveau als voorgaande jaren. Dit in combinatie met mijn enthousiasme moet ervoor gaan zorgen dat ook Brownies&downieS Breda een succes gaat worden.”

Lees ook:

Getipt! 5 x de favoriete lunchplekken van redacteur Daphne

Hoe lekker is het om op een vrije middag buiten de deur te lunchen? Nou, wij vinden dat héérlijk. We...

9 x gezellig lunchen in het centrum van Breda

Je kent het wel: je bent met een vriend(in) in de stad en je wilt gezellig lunchen in het centrum va...

Alweer 20 jaar geleden: 7 x foto’s van Breda in het jaar 2000

2000: het jaar waarin The Sims werd gelanceerd, we meezongen met Onderweg van Abel en Pokémonkaarten...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.