Nieuw in Breda: Wayback Burgers

Door Redactie indebuurt Breda 4 december 2018

We stappen binnen in de fast casual wereld van Wayback Burgers aan het Station Breda. Hier kun je vrij snel eten, maar wél met kwaliteit. En we kunnen je verklappen: met een volle buik loop je naar buiten.

Stefan Boers is pas 23 jaar, maar is nu al algemeen directeur van Wayback Burgers. “Ik kom uit de McDonald’s-wereld. Daar ben ik op zestienjarige leeftijd begonnen en op mijn negentiende was ik restaurantmanager. Dat beviel goed, maar ik wilde iets voor mezelf.”

wayback burgers
Stefan Boers aan de start van zijn eerste Wayback Burgers. Foto: indebuurt Breda

Zoektocht

Samen met zijn oom ging hij op zoek naar een concept: “Het mocht best iets weg hebben van fastfood, maar wel met meer kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In Nederland konden we geen franchise vinden. In ieder geval niet iets waar we helemaal gek van waren. Eigenlijk per toeval zag mijn verloofde een advertentie van Wayback op het internet. Ik nam contact op iemand van de internationale sales en die waren op zoek naar masterfranchisenemers.”

Verliefd

Stefan vertrok samen met zijn oom en compagnon Jesse naar Amerika voor een gesprek. “We kwamen aan op een regenachtige dag en namen ons voor om nog vóór het gesprek te gaan proeven bij een Wayback. We namen milkshakes, friet, burgers en waren gelijk verliefd! Dit was zó lekker en moest naar Nederland.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Proeven

Bij Wayback staat er van alles op het menu. Zo kun je een burger samenstellen met 25 verschillende topics. Je kunt er hotdogs, vis, maar ook chili cheese fries bestellen. Heb je kleine trek, dan is het ook mogelijk om een gerecht te delen. Dat laatste doen wij en zo proeven we de classic burger, een kipburger, gebakken uienringen en frietjes met een heerlijke licht pittige saus en als drankje de chocolade/banaan en oreo milkshake van vers vanilleijs. En of we het lekker vinden… we blijven eten tot we he-le-maal vol zitten. “Mensen lopen hier niet met honger weg!”, zegt Stefan.

Ambities

WayBack Burgers Breda is de flagship store in Nederland. “Vanuit hier gaan we andere franchisers in Nederland opleiden. Met ruim 200 zitplaatsen is dit een mooie voorbeeldzaak.” De ambities zijn groot. “Per jaar willen we drie tot vijf zaken openen. Allemaal bemand door lokale ondernemers, die weten wat er speelt in een stad.” En als het aan Stefan ligt zijn er over twintig jaar zo’n 75 tot 100 Wayback Burgers in Nederland. En dan kunnen wij zeggen dat de allereerste locatie in ons mooi Breda is geopend!

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Meer over Wayback Burgers ontdekken?

Wayback Burgers restaurants en horeca

Nu open11:00 - 21:00

Stationsplein 36, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.