Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van patisserie en tassenzaak naar edelsmederij: een nieuwe zaak aan de Koninginnestraat

Door Daphne Geelink 13 januari 2021

Het pand op de hoek van de Koninginnestraat en Wilhelminastraat heeft de laatste maanden verschillende functies gehad. Voorheen zat er Patisserie Joep, daarna een tassenwinkel en binnenkort kunnen we hier terecht bij een edelsmederij.

Patisserie Joep verhuisde 2 november met een nieuwe naam naar de Nieuwe Ginnekenstraat. Daarna betrok tassenwinkel Claudio Ferrici het pand aan de Koninginnestraat, maar niet voor lang. Barry van Gils van Claudio Ferrici legt uit: “Het was sowieso de bedoeling dat we er maar tot kerst zouden zitten, aangezien het pand per 1 januari verhuurd is aan een edelsmid.”

Pop-upstore

De verhuurder zocht toentertijd naar een partij die het pand twee maanden wilde huren. “Het leek ons een mooie kans om daar een pop-upstore van te maken, zo naar de feestdagen toe. Claudio Ferrici is nog steeds online te vinden”, aldus Barry.

Edelsmederij

In april 2021 hoopt edelsmid Kees-Jan van Harten zijn kersverse zaak net buiten de singels te openen. Op zijn website vertelt hij dat hij als kind regelmatig bij zijn oom op bezoek ging, die ook edelsmid is. Hij was verkocht! Kees-Jan deed een opleiding aan de vakschool in Schoonhoven, waar hij de basis van het edelsmeden leerde. De kneepjes van het vak leerde hij verder van zijn oom.

Een droom die werkelijkheid wordt

Ondanks dat de edelsmid zich erg thuis voelde in het bedrijf van zijn oom, had hij één grote droom: een eigen winkel met atelier in Breda. De stad waar zijn roots ligt. Die droom wordt nu werkelijkheid. Je kunt bij Van Harten Edelsmeden, zoals zijn bedrijf heet, een sieraad op maat laten maken: van ringen met diamanten tot een parelketting. Kees-Jan houdt je van de opening op de hoogte via zijn Facebookpagina.

Lees ook:

de veestallen

De eigenaren van De Veestallen beginnen een tweede restaurant in Breda

Sahila Lazrak en Richard van Velzen van restaurant De Veestallen aan de Speelhuislaan maakten onlang...

Al gespot? In het Ginneken zit sinds kort een nieuwe delicatessenwinkel

De bewoners van het Ginneken zijn er waarschijnlijk al van op de hoogte: sinds december heeft de buu...

In het pand van Coffee & Lunch 4 you komt een nieuwe horecazaak

Lunchzaak Coffee & Lunch 4 you heeft de coronacrisis niet overleefd. Eigenaresse Christel maakte dat...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.