Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Breda: Café Lievense

Door Annemijn Heijstek 6 april 2018

Goed nieuws zo net voor het weekend: zondag opent Café Lievense. Wij namen alvast een kijkje en babbelden met eigenaar Nils Lievense.

Café Lievense is een bruin café in Engelse pubstijl. Je kunt er voetbal kijken en een potje darten of poolen. Oudere Bredanaars kennen het café misschien nog wel als Hotel-Restaurant het Wapen van Nassau, wat jarenlang een begrip was in Breda. In 1980 kocht de familie Lievense het monumentale pand en in de jaren die volgden werd het pand verhuurd aan bedrijven en particulieren. Toen een tijdje geleden alle huurders op hetzelfde moment uit het pand gingen, opperde de vader van Nils het idee om er een horecazaak te starten.

Café Lievense
Foto: indebuurt Breda

Altijd zon

“Dat kwam voor mij wel goed uit”, vertelt Nils. “Ik was net klaar met mijn studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Maar iets in de horeca gaan doen leek mij eigenlijk veel leuker.” Voordat het zover was, moest het café eerst grondig verbouwd worden. Het resultaat? Een prachtig, stijlvol café waar je op ieder moment kunt genieten van de zon.

De zon?! Jazeker: voor het café komt een klein terrasje, waar je in de ochtend je kopje koffie in de zon kunt drinken. ’s Middags en ’s avonds schijnt de zon in de diepe achtertuin. “Dat is wel een heel groot pluspunt, je zit hier altijd in de zon. In de tuin komen picknicktafels, zodat we er in de zomer een soort biergarten van kunnen maken. En voor het café heb je het mooiste uitzicht van de stad: de Grote Kerk.”

Cheers! Met wie ga jij een biertje drinken?

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Meer over Café Lievense ontdekken?

Café Lievense cafés

Gesloten16:00 - 00:00

Prinsenkade 7, Breda

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.