Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis start een nieuwe horecazaak in Breda: ‘Iedereen kan voor de opening al proeven’

Door Daena Solak 23 oktober 2020

Restaurant De Egelantier aan de Teteringsedijk in Breda ondergaat een transformatie. Nieuwe eigenaar Dennis van Asperen (53) opent hier binnenkort Floris Gastrobar. Dit wordt zijn derde horecazaak in Breda: lunch- en borrelcafé De Vriendin en Brasserie Van Asperen in de Veemarktstraat staan ook op zijn naam!

Voor doorgewinterde horecaman Dennis is de horeca een ambacht. ”Het is een vakmanschap. Het moet in je bloed zitten, net als een schoenmaker en slager.”

Geborgen en knus

Dennis gaat De Egelantier nieuw leven inblazen onder de naam Floris Gastrobar. ”De basis blijft hetzelfde, want dat heeft de toenmalige eigenaar goed ingericht. De zaak mag wel wat warmer overkomen. Bij binnenkomst moeten de gasten een geborgen en knus gevoel krijgen”, aldus Dennis.

Voorproefje

Dennis hoopt zijn kersverse zaak te openen zodra de horeca weer van start gaat, maar is in de tussentijd van plan om maaltijden te bezorgen vanuit Floris Gastrobar. ”We gaan een hoofdmaaltijd bezorgen voor € 9,95. Zo proeven Bredanaars alvast wat we kunnen in de keuken.”

Glas half vol

Het is een pittige tijd voor alle horecaondernemers. Tegen zijn collega’s in het vak zegt Dennis het volgende: ”We kunnen de huidige situatie niet wegnemen. Iedereen vecht op zijn eigen manier. Blijf positief en houd je rug staande. Er komt echt een andere tijd aan!”

Lees ook:

Hoe leuk! Bredase horecazaak houdt een online cocktailworkshop

De horecazaken moesten een week geleden sluiten, wat zorgt voor een hoop creativiteit bij Bredase on...

Dit is waarom de Grote Kerk ’s avonds blauw kleurt

Niet gek opkijken als je de Grote Kerk blauw verlicht ziet. Tot zaterdag 24 oktober kleuren onder an...
pompoenen breda

Breda helpt boer Chris met 10.000 kilo pompoenen: ‘Weggooien is geen optie’

Boer Chris Poelen uit Groesbeek heeft met veel liefde zijn pompoenen geoogst, maar helaas blijkt een...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.