Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brasserie ’t Begin gaat stoppen, maar er komt iets leuks (met bier!) voor terug

Door Jennifer da Graça 8 januari 2020

Als je graag een drankje aan de Haven nuttigt, ken je vast Brasserie ’t Begin wel. Op de hoek van de Tolbrugstraat dronk menig Bredanaar een lekker wijntje of fijn biertje. Die drankjes blijven, maar het concept én de naam veranderen compleet! En daar vertellen we je graag meer over.

De Botanist is ook een plek die je vast wel kent en zit – niet geheel toevallig – schuin tegenover Brasserie ’t Begin. De ondernemers van De Botanist zien in de brasserie een mooie mogelijkheid om ambachtelijk bier te serveren in een ongedwongen sfeer. MOUT! opent in het voorjaar de deuren.

Dit kun je verwachten

Hoe het eruit gaat zien? De Botanist laat aan ons weten dat het interieur wel tegen een stootje kan, met gezellige picknicktafels en een zonnig terras. Midden in de zaak komt een grote boom met takken en lampionnen. Zo voelt het net alsof je buiten bent! De gehele inrichting geeft trouwens een kleine knipoog naar De Botanist, met planten en veel ander groen. Met één groot verschil: de nadruk ligt hier niet op cocktails en mooie wijnen, maar vooral op bier.

Geen traditionele bar

Net als in een bruin café over de bar hangen? Dat is bij MOUT! net even anders. Hier vind je een grote tapwand met koelingen, waar het team van de zaak graag een biertje voor je haalt. In de koelingen staan verschillende kraftbieren van onder andere Oedipus, Lagunitas en Lowlander. Ook zit je hier goed voor wat hapjes in de vorm van bijvoorbeeld fish and chips, borrelhapjes en ander comfortfood.

Lees ook:

[VIDEO] De allereerste virtualreality-glijbaan van Nederland opent deze week in Breda

Op de glijbaan door een sterrenhemel razen of op avontuur in de jungle: het kan bijna bij Optisport ...
club pellikaan sportscholen breda

Goede voornemens? 7 x sportscholen in Breda

Minder geld uitgeven, lief zijn voor elkaar en dit jaar écht eens werken aan die summer body. Allema...

9 x Breda door de ogen van Instagramaccount @beautifulbreda

Breda is een fotogenieke stad, maar sommige Bredanaars weten de parel van het zuiden wel héél mooi o...
  • Wil jij een 'Nieuw in Breda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Breda.

adv.