Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooi gebaar: vrienden van Megans ouders zamelen geld in voor de uitvaart en een keuken

Door Daphne Geelink 10 september 2019

De 15-jarige Megan werd een aantal weken geleden in haar huis neergestoken door een 16-jarige klasgenoot. Een gebeurtenis die heel Breda op z’n kop zette. De vrienden van haar ouders zijn nu een inzamelingsactie gestart om de uitvaart te betalen en om de keuken te vervangen waar de heftige gebeurtenis plaatsvond.

“Megan was de dochter van goede vrienden van ons en zodoende zijn we nauw betrokken”, laat Danny Houwers op LinkdIn weten. In de brief namens de vriendenkring staat: “Terwijl iedereen de draad weer op probeert te pakken, begint het rouwen voor Sandra en Leo nu pas echt. Elke morgen na het wakker worden weer het besef dat Megan er niet meer is.”

Financiële situatie

Naast dat de ouders hun dochter kwijt zijn, wordt hun financiële situatie ook nog eens onzeker. “Sandra en Leo hadden het beiden financieel keurig voor elkaar. Alle twee een leuk inkomen, een eigen woning, geen schulden en voldoende middelen om een normaal leven te leiden. Alle kosten en derving van inkomsten hakken er keihard in.” De vriendenkring besluit om in actie te komen. Zo hopen ze het enorme leed van Sandra en Leo een klein beetje te verzachten.

Vernieuwen van de keuken

Ook wil de vriendenkring helpen met het vernieuwen van de keuken. “Sandra heeft goed nagedacht en getwijfeld maar besloten in haar huis te blijven wonen. De goede herinneringen samen met Megan wil ze koesteren. Haar eigen huis wil ze niet opgeven. Onder één voorwaarde: de keuken moet worden vernieuwd, om het draaglijk te maken. Iedereen zal dat begrijpen.”

Doneren

Wil je de ouders van Megan een hart onder de riem steken? Doneren kan op NL64 RBRB 0782 9994 68 t.n.v. Leo von Jaroschka Pohl.

Lees ook:

[VIDEO] Het station heeft een pop-up politiebureau en dit kun je er doen

In het station van Breda zit deze week een pop-up politiebureau. Het zit naast de vegetarische fastf...
receptie amphia ziekenhuis

Opgelet: de receptie in het Amphia ziekenhuis is verhuisd

Het nieuwe Amphia is prachtig geworden. Na 900 dagen bouwen is het ziekenhuis zo goed als klaar en b...
hudsons-bay-barones

Dit willen jullie straks in het pand van Hudson’s Bay in Breda

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het pand aan d...

adv.