Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MEZZ heropent 10 oktober! ‘We zijn er weer, mét unieke twist’

Aangeboden door MEZZ 9 oktober 2019

MEZZ is als organisatie én gebouw vernieuwd”, vertelt directeur Frank van Iersel. We zitten tegenover hem aan tafel, terwijl om ons heen de laatste puntjes op de i worden gezet. “Ontwerpfouten in het gebouw zijn nu verleden tijd.”

Er staat een hoop te gebeuren vanaf donderdag 10 oktober. Na de officiële opening en het eerste concert met Vive la Fête draait MEZZ weer als ooit tevoren. “We hebben een vol programma vanaf 10 oktober zoals mensen van ons gewend zijn”, laat Frank weten.

Een frisse wind

Bijna acht jaar geleden startte Frank als directeur bij MEZZ. “Toen ik de eerste keer de grote zaal binnenliep, merkte ik dat het zicht niet overal optimaal was. Vanuit daar kwam ik steeds meer onhandigheden tegen die toe waren aan vernieuwing.”

Een kleine en efficiënte reorganisatie en rebranding hebben ervoor gezorgd dat MEZZ afgelopen periode goed heeft gedraaid. “Tevens hebben we in die periode de knelpunten in kaart gebracht en in overleg met de Gemeente Breda als eigenaar zijn deze nu aangepakt onder het motto ‘Mezz op orde’. In april 2019 klonk het startschot van de verbouwing.”

“Binnen de grenzen van het gebouw is alles geoptimaliseerd.”

Een compleet avondje MEZZ

Wat er zoal is vernieuwd de afgelopen maanden? We kunnen verklappen: heel veel. Frank somt het een en ander op: “Binnen de grenzen van het gebouw is alles geoptimaliseerd. We zijn nu pin-only, hebben kluisjes in plaats van een garderobe, de bars op het balkon maken plaats voor een zelftaps, het nieuwe Popcafé achterin en er is een extra toegang waardoor de spreiding van bezoekers is verbeterd. Achter de schermen is laden en lossen vanaf nu binnenshuis. Daarnaast is er een nieuwe personeelsruimte en hebben de ventilatie en verwarming een upgrade gehad.” Heb je nog grijze muntjes over van MEZZ en klinkt pin-only je daardoor ietwat spannend in de oren? Geen zorgen, je kunt de waarde van je muntjes nog tot december 2020 op een MEZZ betaalpas laten zetten!

Dit is nog lang niet alles, want vanaf nu beleef je een compleet avondje MEZZ. “We hebben meer ruimte om vaker voorprogramma’s te laten spelen. Het nieuwe Popcafé is een gezellige, rustige plek om voor en na de show samen te kletsen en te borrelen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: MEZZ

Compleet nieuw

De verbouwing was direct een mooie gelegenheid om MEZZ een unieke twist te geven. Enthousiast vertelt Frank: “We stimuleren graag de creativiteit van de stad. De wand in onze gang wordt het witte doek voor video- en beeldkunstenaars die zelf video’s insturen. Dit project heet PROJEKTOR en we hopen zo een beeldbank bij elkaar te krijgen met een video voor iedere sfeer.” Beeldkunstenaars kunnen zichzelf aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Zet in de mail een duidelijke omschrijving van je idee of stuur een ruwe versie van het beeldmateriaal. Meer informatie over PROJEKTOR vind je hier.

Nieuwsgierig? Loop anders zelf even binnen

Ben jij stiekem wel benieuwd naar de make-over die een van Breda’s opvallendste gebouwen onderging? Maar heb je nog geen tickets gekocht voor je favoriete show? Dan heb je geluk, want ter ere van de heropening staat MEZZ 12 oktober in het teken van de open dag. “Neem een kijkje voor én achter de schermen om met eigen ogen te zien wat we afgelopen halfjaar hebben bereikt”, besluit Frank. “Je bent van 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom!”


Meer over MEZZ ontdekken?

MEZZ poppodia

Op aanvraag

Keizerstraat 101, Breda

Bekijk meer:poppodia

adv.