Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer veiligheid en gezelligheid: Park Valkenberg krijgt nieuwe verlichting

Door Daena Solak 29 oktober 2020

De herfstperiode is in volle gang en de winter is in zicht. Dat betekent maar één ding: het is weer tijd voor gezellige lichtjes in de binnenstad. Tijdens de koude dagen volgend jaar is Park Valkenberg nóg beter verlicht, want het stadspark krijgt in het voorjaar van 2021 nieuwe lampen.

Eerder berichtten onze collega’s van BN DeStem al dat er vanuit VVD en D66 gepleit werd voor ‘multicolor ledverlichting‘ door het hele park heen. Voormalig voorzitter van wijkraad Stationskwartier/Valkenberg Gemma van den Maagdenberg, zag dit plan ook wel zitten. ”Het is logisch dat niet heel het park is verlicht. Op die manier verstoor je de dieren niet. Maar het zorgt er wel voor dat je er met een onaangenaam gevoel rondloopt”, liet zij weten aan BN DeStem.

Huidige stand van zaken

Hoewel er in de eerste instantie enthousiast werd gereageerd op het idee om het gehele park te verlichten, is dat toch uiteindelijk niet besloten. Het principe om slechts een deel van het park te verlichten stamt uit de jaren negentig. Wethouder Greetje Bos laat weten dat zij dit niet wil veranderen. De centrale route wordt verlicht en krijgt geen uitbreiding. ”Hoe meer mensen op de centrale route, hoe meer sociale controle en hoe beter de veiligheidsbeleving”, vertelt Greetje.

Nieuwe lichtjes

Wat er dan wel vernieuwd wordt? De lichten zelf! De eerdergenoemde ledverlichting wordt toegevoegd aan de bestaande verlichting. Zo kan het licht in het park worden afgestemd op dat in de Willemstraat (hier hangt namelijk al ledverlichting). De verlichting moet zorgen voor meer gezelligheid én veiligheid.

Lees ook:

11-11 carnaval

De aftrap van carnaval in ’t Kielegat: dit is er te doen op 11-11

Nog heel even en het carnavalsseizoen gaat van start. De aftrap is dit jaar niet met een grote gezel...

Met de trein van Breda naar Londen: het kan nú in 4 uur tijd

We durven momenteel amper na te denken over een vakantie of citytrip, maar toch melden we leuk reisn...

Fijne oppepper! 9 x stralende Bredanaars op Instagram

Het is niet bepaald het makkelijkste jaar uit de geschiedenis. Maar er valt toch voor veel mensen ge...

Meer over

Nieuws Breda

adv.